Tenisz
Fucsovics Márton

„Kockázatot kell vállalni!”

Publikálva: 2019.09.17 Frissítve: 2019.09.17 Röplabda

Tóth Gábor összegezte a Szeles Péter-emléktorna tanulságait.

Női röplabdacsapatunk a Jászberényben rendezett Szeles Péter-emléktornán lépett pályára a hétvégén. Olyan riválisokkal mérhettük össze erőnket, mint a Jászberény, az UTE, a román U NTT Data Cluj, illetve a szlovák VK Slávia EU Bratislava.

Ez volt a legmagasabb színvonalú torna, amin csapatunk valaha járt – szögezte le vezetőedzőnk, Tóth Gábor. – Mi voltunk a legrutintalanabbak a mezőnyben, de ennek ellenére is le tudtuk győzni a Kolozsvárt a második sorunkkal. A Pozsony ellen kétszer is nagyobb előnyt adtunk le, a saját kezünkben volt a sorsunk: az első és a negyedik szettben is vezettünk. Nem tudtuk megtartani az előnyünket, egy-két kisebb hiba már elveszítettük az önbizalmunkat, és jött a kapkodás. Az UTE elleni meccs is lehetett volna 3:2, sőt, akár meg is nyerhettük volna, de szettlabdáról, 24-22-ről nem tudtuk hozni a játszmát. Az utolsó mérkőzésen az utóbbi évek legjobb Jászberényével találkoztunk, remek légiósokat igazoltak. Ez volt a negyedik meccsünk másfél nap alatt, fejben és fizikailag is elfáradtunk. A hazaiak nagyon nagy nyomást gyakoroltak ránk, ráadásul nekik ez volt az egyetlen meccsük aznap.

Csapatunk a tornán belekóstolhatott az Extraliga légkörébe, megtudhatta, mi vár rá az előttünk álló szezonban.

Ha – bármilyen okból – nem tudunk 110 százalékosan koncentrálni, ezek a csapatok villámgyorsan átgázolnak rajtunk. Csak akkor tudjuk felvenni a versenyt az Extraliga mezőnyével, ha fejben abszolút rendben vagyunk – szűrte le a tanulságokat vezetőedzőnk. – Az előző szezonban hozzászoktunk egy adott szinthez, gyakran elég volt egy-egy biztonsági megoldás. Ahhoz azonban, hogy ezen a szinten szetteket, vagy meccseket nyerjünk, igenis kockázatot kell vállalnunk, és technikailag is tökéletesen kell kivitelezni mindezt.

Csapatunk legközelebb szeptember 21-én a Fatum-Nyíregyháza otthonában lép pályára.

(Fotó: Gémesi Balázs)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!