Atlétika
Jankovics Dániel

„Jövőre újra el szeretném nyerni a címet!”

Publikálva: 2020.01.28 Frissítve: 2020.01.28 Vívás – kard

Az Év edzőjével, Gárdos Gáborral megterveztük a következő egy évet.

A Blue&White Partyn, az MTK Budapest és a Baráti Kör jótékonysági estjén – dr. Deutsch Tamástól és Pandzarisz Sándortól – vehette át díját Gárdos Gábor, kardozóink Mesteredzője, akivel arról beszélgettünk, hogy ha 2021 januárjában is megkaphatná ezt az elismerést, akkor beteljesülhetne, amit erre az esztendőre tervezett.

– Boldog vagyok a díjjal, de jó lenne jövő ilyenkor újra megkapni. Megtiszteltetés számomra, hogy az utóbbi években többször is méltónak találtak rá, de valóban azt kívánom a tanítványaimnak, hogy 2020 elején is megkaphassunk, velük együtt. Ha így lenne, azt jelentené, hogy sportolóim a tokiói olimpián érme(ke)t szereztek.

– Előtte azonban kvalifikálni kell, ebben nem állnak rosszul a fiúk, de a lányok is valós esélyekkel futnak neki a következő versenyeknek.

– A vívásban nagyon fura a kvótaszerzési rendszer. Egyéni sportágról beszélünk, mégis előbb csapatban kell kijutni az ötkarikás játékokra. Valóban jobb helyen állnak a férfiak, de a következő két világkupaversenyen a nők is kiharcolhatják a jogot. Nem is szeretnék arról beszélni, hogy mi van akkor, ha nekik nem sikerül, mert a kijutás az elsődleges célunk.

– Varázslatos hangulatot alakítottatok ki a szakosztályban. Több ezer kilométer távolságból is buzdítjátok egymást a social media csatornák segítségével. Kicsit olyan, mintha a sportolók testvérek lennének, te meg az édesapjuk.

– Van az úgynevezett „Charley-csapat”. Ebbe nem könnyű bekerülni, de aki bejut, azonnal átérzi, hogy elképesztően sikerorientált, egymásért szorító, segítő közösséget alkotunk. Úgy kezelem, nevelem a tanítványaimat, mintha a gyermekeim lennének. Ezért azonban ők is rengeteget tesznek, és is mindent beleadok.

– Milyen szerepe van ebben Pézsa Tibornak?

– Óriási. Ha én úgy állok hozzá – mondjuk – az ezüstéremhez, hogy „nem lehet minden versenyt megnyerni”, akkor Tibor az, aki felhívja figyelmünket arra, hogy mi volt az pici hiba, aminek kijavításával viszont lehet. Büszke vagyok rá, hogy ő is a csapat tagja.

– Mához egy évre mivel lennél maradéktalanul elégedett?

– Két olimpiai aranyéremmel...

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!