Atlétika
Szabó Beatrix

„Hatalmas lökést adhat a siker”

Publikálva: 2017.07.31 Frissítve: 2017.07.31 Kajak-kenu

Kőbán Ritával, az EYOF-on diadalmaskodó Szellák Szabina edzőjével beszélgettünk.

A kétszeres olimpiai bajnok elmondta, a felkészülés alapján reménykedett abban, hogy Szabina érmes helyen végezhet a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

– Az edzőtáborban mutatottak alapján egyértelműen dobogóra vártam. Számítottam rá, hogy jól fog sikerülni a verseny, mert remekül teljesített az edzések alatt is.

Az edző arról is beszélt, milyen lökést adhat a magyar sportnak az, hogy egyre több rangos eseményt rendezhet Magyarország.

– Nagyon örülök neki, hogy Magyarország él az ilyen lehetőségekkel. Elengedhetetlen a fiatalok számára, hogy világversenyeken induljanak, vagy csak tapasztalják azoknak a légkörét. Említhetném az úszást, a Formula-1-et, a focit, vagy akár a közelgő cselgáncs világbajnokságot is. A lényeg az, hogy sportoljanak a fiatalok, legalább 18 éves korukig, attól függetlenül, hogy milyen sportágat választanak.

A K-1 500 méteres távot megnyerő Szabinának hatalmas erőt adhat a jövőben, hogy nyert az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon

– Óriási plusz ez a sportolónak és az egyesületnek is, ami elképesztő motivációt adhat a jövőre, és a fizikai teljesítményt is fokozhatja. Remélem, még sok ilyen sikert átélhetek edzőként.

Kőbán Rita abban is biztos, hogy a siker nem száll majd tanítványa fejébe.

– Akiben alázat van, annál fel sem merülhet az a kérdés, hogy elszáll magától. Szabina rendkívül alázatos, és remek a hozzáállása, így ez nála egyáltalán nem lehet probléma.

A siker egyik fontos tényezője pedig nem volt más, mint a jó hangulat.

– Nincs egy éve, hogy nálam edz Szabina, így igazán a kéthetes edzőtábor és az egyhetes verseny alatt ismerhettem meg. Sok mindent tanultunk egymástól és arról, hogyan tudunk együtt dolgozni, alkalmazkodni egymáshoz. A siker kulcsa az volt, hogy kiváló hangulatban teltek az edzéseink, és rengeteget tudtunk nevetni a kemény munka mellett.

Zárásként a szakember azt is elmondta, már ezért megérte edzőnek állni.  

– Hatalmas dolog, hogy az összes 15-16 éves kajakos lány közül nekünk sikerült megnyerni a válogatót, és hogy ezután ilyen győzelemmel képviseltük az országot. Ez nemcsak Szabinának, hanem nekem is elképesztő löketet ad, és nagyon sokat tanultunk ebből az élményből. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!