Atlétika
Nagy Marcell

„Fejben és fizikailag is rendben voltunk”

Publikálva: 2018.11.21 Frissítve: 2018.11.21 Torna

Böczögő Dorinát kérdeztük a közelmúlt versenyeiről.

Sűrű időszakon van túl klubunk tornásza, Böczögő Dorina, hiszen október végén Dohában szerepelt világbajnokságon, majd itthon kellett helytállnia a mesterfokú országos bajnokságon.

– A dohai világbajnokságon az volt a cél, hogy kvalifikáljuk magunkat a jövő évi vb-re, ehhez a 24-ben kellett végezni, ezért is mentünk oda. A 17. helyet sikerült megcsípni a rendkívül szoros mezőnyben, ahol a 13. és a 17. hely között egy pont volt mindössze. Jövőre az első 12-ben kell lenni ahhoz, hogy kijussunk az olimpiára. Ehhez erősödni kell a gyakorlatokban, tisztábban kell bemutatni az elemeket, és akkor meglehet ez az eredmény – vélekedett a 26 éves sportoló.

Jövőre még nagyobb tétje lesz a Stuttgartban megrendezésre kerülő világbajnokságnak, hiszen ott már az olimpiai kvóta megszerzése a tét, ami csapatszinten utoljára 1996-ban sikerült Magyarországnak.

– Tornában az egyéni teljesítményekből adódik össze a csapatpontszám, így mindenkinek egyénileg kell jól teljesíteni ahhoz, hogy sikerüljön kijutnunk, azonban nálunk nagyon erős a csapatszellem is. Az Európa-bajnokságon is érződött már, hogy nagyon jól tudunk együttműködni csapatként, remekül meg tudjuk beszélni, hogy ki milyen gyakorlatokat ad elő, ami sokat segíthet.

November közepén – a szezon utolsó versenyén – a mesterfokú országos bajnokságon szerepeltek tornászaink, ahol Dorina összetettben a harmadik lett, ugrásban és talajon győzött, valamint a csapattal bronzérmet szerzett.  

– Nehéz volt a világbajnokság után új gyakorlatokkal készülni, mert fejben hajlamos az ember leengedni a világverseny után. Nagyon hosszú szezon van mögöttünk, hiszen augusztusban Európa-bajnokságon szerepeltünk, de sikerült fejben és fizikailag is jól felkészülni erre a megmérettetésre. Nagyon kiélezett csatákat láthattunk a döntőkben, főleg korláton és gerendán. Úgy érzem, hogy hatalmas kihívás volt mentálisan egyben maradni az országos bajnokságra, de túlléptünk ezen, és a csapat minden egyes tagjának a helyén volt a szíve.

Klubunk kiválósága jó ideje bokasérüléssel versenyez, de így is páratlanul teljesített a szezon utolsó szakaszában.

– November 22-én műtik a lábam, mert kisebb sérüléssel bajlódom, és ez hónapok óta hátráltat. Mivel egyre rosszabb a helyzet, és már a hétköznapokban is zavar, így az operáció mellett döntöttem. Szerencsére csak pár hét a felgyógyulás, így nem fogok túl sok ideig kiesni.

Összességében pazar évet zárt Dorina, amivel sikerült feledtetni a múlt szezon nehézségeit.

– Nagyon örültem ennek az évnek, hiszen a tavalyi idény borzasztóan sikerült, mert vállműtét is hátráltatott. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól megy majd a visszatérés, így abszolút pozitívan éltem meg ezt a szezont.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!