Kézilabda
Kekezovity Anna

„Élveztem az országos bajnokságot” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.10.10 Frissítve: 2018.10.10 Rövidpályás gyorskorcsolya

Ádó a moksz.hu-nak nyilatkozott a rövidpályás gyorskorcsolya ob-t követően.

Elképesztő végjátékot hozott a férfiak ezer méteres fináléja a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának vasárnapi versenynapján: az MTK Budapest két olimpiai bajnoka, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az utolsó métereken öldöklő csatát vívott – a fiatalabbik Liu volt kedvező pozícióban, ám bátyja nagyon hajtott, végül célfotó döntött a győztes személyéről.

Ádó ezen a távon 11 ezreddel volt gyorsabb fivérénél.

– Éreztem, hogy jön Shaolin, de ő mindig jönezúttal hiába… Viccet félretéve: örülök ennek az első helynek, de ez csak jó kis verseny volt, nem vesszük azért véresen komolyan – mondta Liu Shaoang a finálé után.

Aztán a szuperdöntőben igyekezett némi játékosságot is belecsempészni a futásba, viszont a társak nem tartottak vele, így mi csak azt láttuk, hogy Shaoang iramot vált, és egy teljes kört ver a mezőnyre.

Természetesen ő nyerte a szuperdöntőt, ezzel az összetett versenyben is ő gyűjtötte a legtöbb pontot, vagyis megvédte országos bajnoki címét.

– Fontos volt az, hogy ismét én legyek az első az összetett versenyben. Élveztem az ob-t, próbálgattam sok mindent, előzéseket, különböző technikai elemeket. A szuperdöntőben lassú volt az iram az elején, gondoltam, játsszunk egy kicsit, de a többiek nem voltak társak ebben, ezért adtam nekik egy kört – nyilatkozta Ádó.

Liu Shaolin Sándor a tőle megszokott mosollyal állt fel a dobogó második fokára:

– Igaza van Ádónak, nem vettük ezt most véresen komolyan, de jó volt egyet versenyezni. Legalább most ő  is nyerhetett! Ja, hogy tavaly is ő lett a bajnok? Akkor mondom másként: legalább Ádó újra nyerhetett!

Forrás: moksz.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!