Kézilabda
Farkas Johanna

„Életem legszebb hete volt” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.08.06 Frissítve: 2017.08.06 Úszás

Kozma Dominik az Origónak nyilatkozott.

Az MTK Budapest úszója elmondta, a budapesti vizes világbajnokságnak köszönhetően visszatért az úszásba vetett hite, és már a sérülései nem hátráltatják.

– Abszolút, ez az egy hét életem legszebb hét napja volt, amiért megérte küzdeni. Sajnos az utóbbi esztendők tényleg a sérülésekről szóltak, mert bár voltak versenyek, illetve ott voltam Rióban, de az állapotom miatt komoly célokat nem tűzhettem ki magam elé. Nem az volt, ami most, hogy élvezem, amit csinálok, mert tudom, hogy benne van a munkám. Benne volt persze korábban is, de akkor többet nem engedett a testem, a vállam alkalmatlan volt rá. Ez azért eléggé nyomot hagy az emberben, ideges is voltam, az akarat, a hozzáállás megvan, mégsem tehetsz semmit.

A sportoló arra is kitért, hogy újra élvezte azt, hogy a vízben lehetett.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, bár hogy ennyire jó időket úszom majd, azt még én sem hittem el. A 4 x 100-as gyorsváltóval mondjuk senki nem számolt, Bohus Ricsit és a Holoda Petit leszámítva, náluk folyamatosan ment a matek, hogy kinek mit kell úsznia, és az mire lehet elég. Szerettem volna jól szerepelni, és tudtam, hogy most bennem is van, mert rengeteget dolgoztam, és élveztem is az úszásokat. Ez volt talán a legfontosabb, nem az történt, hogy daruval kellett kiemelni a vízből, aztán hívni a mentőt, hanem még a verseny utáni levezetésnél is jókedvűen tempóztam.

Az Origo teljes interjúja ITT elérhető. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!