Kézilabda
Koronczai Petra

„Büszke vagyok az egész csapatra” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.03.15 Frissítve: 2020.03.14 Kosárlabda női

Bernáth Réka nyilatkozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének.

Bár végül a címvédő Sopron Basket sikerével zárult a Killik László Női K&H Magyar Kupa, sokan felkapták fejüket az újonc TFSE-MTK játéka láttán. A viszonylag ismeretlen nevekből álló fővárosiak sokáig vezettek magasabban jegyzett ellenfelükkel szemben az elődöntőben, és a lefújás után talán boldogabbak voltak, mint a 99-90-re diadalmaskodó soproniak. A TFSE légiósai mellett a magyar játékosok is tevékeny részt vállaltak az utóbb negyedik helyen záró együttes sikereiben, közülük is talán Bernáth Réka emelkedett ki a leginkább – vele készített interjút a hunbasket.hu.

Aligha túlzás kijelenteni, hogy a Magyar Kupa pozitív meglepetéscsapata voltatok – hogyan értékelnéd a tornán nyújtott szerepléseteket?

Utólag visszatekintve azt mondhatom, jól szerepeltünk. Büszke vagyok az egész csapatra, mert mindent kiadtunk magunkból, és a legjobb tudásunk szerint kosárlabdáztunk. A bronzmeccsel kapcsolatban van némi hiányérzetem, mert eléggé fáradtak és dekoncentráltak voltunk, de hozzá kell tenni, hogy a ZTE remekül játszott, és megérdemelten nyert.

Térjünk ki kicsit a Sopron elleni elődöntőre, hiszen nekik nem szokás 90 pontokat dobálni, még az Euroligában sem. Mik voltak a – publikus – edzői utasítások a találkozóra?

Rajtunk nem volt teher azon a meccsen, így nagyon felszabadultan játszottunk. Az edzőink azt kérték tőlünk, hogy bízzunk egymásban, bátran és csapatként játsszunk, amit teljes mértékben sikerült is kiviteleznünk, ezáltal jó mérkőzést tudtunk játszani a Sopronnal.

Kiválóan játszottál mindhárom kupameccsen: a PEAC ellen 14 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, a Sopronnak egy hatékony 19-4-3 6 kiharcolt faulttal, a bronzmeccsen pedig egy príma 22-5-6. A három derbin összesen 75 VAL-t szereztél – mondhatjuk, hogy életed formájában vagy? Honnan jött ez, és hol a határ?

Mondhatjuk, hogy jól sikerült a kupaszereplésem. Az önbizalmam abból adódik, hogy bíznak bennem az edzők és a csapattársak is. Azt, hogy hol a határ, nem tudom. Nekem az a legfontosabb, hogy minél többet fejlődjek, és a lehető legtöbbet ki tudjam hozni magamból.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: hunbasket.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!