Atlétika
Szabó Beatrix

„Bőven van még teendő” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.09.03 Frissítve: 2018.09.03 Tenisz

Babos Timi nem elégszik meg a negyeddöntővel.

US Open, női páros, 3. forduló
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Raquel Atawo, Anna-Lena Grönefeld (amerikai, német, 14.) 6:3, 6:4

Fontos mérkőzés várt az Ausztrál Open-győztes magyar-francia kettősre, hiszen immár a negyeddöntőbe jutás volt a tét. Ugyan Atawo most „csak” 36.,míg Grönefeld „mindössze” a 30. a világranglistán, de a 35 éves amerikai és a 33 éves német játékos is volt top 10-es párosban.

A 34 perces első szett elején picit döcögött Timi és Kiki játéka, 2:2 után nem is sikerült megtartani az adogatást. Szerencsére a válasz nem késett, a 2. helyen kiemelt kettős a hatodik gémben 15-re brékelt, majd 4:3 után 30-ra nyerte el az ellenfél szerváját. A nyitó felvonás utolsó játékában Timi és társa mindössze egy labdamenetet veszített.

A második szett is érdekesen alakult, ezúttal egy brék döntött. A magyar-francia kettős 2:1 után három bréklabdához (0:40) jutott, a harmadikat sikerült értékesíteni. Ezután Timi és Kiki két sima szervagémet nyert, de a nyolcadik játékban bajba került. Atawo és Grönefeld igyekezett megragadni az utolsó esélyek egyikét. Szerencsére az amerikai-német kettős csak bréklabdáig jutott, nem tudta elnyerni ellenfele szerváját.

A végén Timi és társa 5:4 után 40:0-ra is vezetett adogatóként, majd 40:40 után jött az újabb esély. Ezt már értékesítette a magyar-francia páros, így idén a negyedik Grand Slam-versenyen is bejutott a legjobb nyolc közé.

Nagyon örülök, hogy így alakult a meccs. Nyilván nehéz ellenféllel találkoztunk, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ez a harmadik körös találkozó. A legfontosabb pillanatokban jó döntéseket hoztunk és jól játszottunk. Az utóbbi időben rengeteget dolgoztunk azért, és sokat is beszéltünk arról, hogy miként legyünk még jobbak. Talán be is áldoztunk egy-egy meccset azért, hogy sikeresek legyünk a US Openen és a későbbi versenyeken is. Örülök, mert egyelőre jól működik a párosunk, látható az eredmény. A magam szemszögéből pedig annak is kifejezetten örülök, ahogyan játszottam, röptéztem, a fontos helyzetekben pedig jó döntéseket hoztam. Még nem tudom, mikor folytatjuk, az biztos, hogy hétfőn nem. Így kemény edzésnap vár rám, hosszabb tenisszel és hosszabb kondival. Kedden, vagy szerdán lépünk pályára legközelebb. Az biztos, van még bőven teendő ezen a US Openen, megteszek, megteszünk mindent, hogy minél tovább juthassunk. Külön örülök annak, hogy idén a negyedik Grand Slamen is negyeddöntősök vagyunk – nyilatkozta Timi.

Forrás: babostimea.hu, fotó: Zádor Péter

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!