Atlétika
Kulunics Vince

„A világ szégyene” (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.27 Frissítve: 2018.04.27 Kézilabda

A szezon talán leggyengébb produkciójával rukkoltunk elő a Fehérvár ellen.

MTK Budapest–Alba Fehérvár KC 25-32 (8-15)
Elektromos Csarnok, 150 néző
Vezette: Hargitai, Markó

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 4 (1), Karnik 6, Sallai, Szádvári 1, Slakta 2, Kovács G., Barna 1, Kuti, Mód 4, Dakos 2, Termány 3, Gorilszka 2, Stranigg, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Alba Fehérvár KC: Mistina, Herr, Gabina – Májer 3, Zsilinszkaite 1, Lavko 1, Mendy 2, Gorsenyina 9 (1), Hudra, Pelczéder 6, Boldizsár, Do Nascimento 11 (6), Temes 1, Rózsás, Utasi
Vezetőedző: Deli Rita

Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/7
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-3; 10. p.: 1-6; 18. p.: 4-11; 28. p.: 7-14; 38. p.: 11-21; 46. p.: 15-26; 55. p.: 21-32

A K&H női kézilabdaliga 22. fordulójában csapatunk az Alba Fehérvár KC-t látta vendégül az Elektromos Csarnokban. A találkozót eredetileg szerdán rendezték volna, ám akkor 14 perc játék után elment az áram, így – mivel a szakemberek nem tudták egyhamar elhárítani a hibát – félbeszakadt a meccs. A két csapat megegyezése értelmében csütörtökön játszották újra a mérkőzést.

Az első pár perc után egyértelművé vált: a mieinket zavarta meg jobban az egynapos csúszás. Pontatlanul, kapkodva, elképesztően sok hibával kezdtünk, amit a jó erőkből álló Fehérvár könyörtelenül meg is büntett. Nyoma sem volt a Kecskemét ellen látott betonkemény védekezésnek, ráadásul a támadásaink se működtek: az első 15 percben mindössze háromszor tudtunk túljárni Mistina Kitty eszén. Deli Rita tanítványai Nascimento és Gorsenyina vezetésével átszaladtak rajtunk, a szünetben már hét gól volt a vendégek előnye (8-15).

Sajnos a második félidőre sem változott a játék képe: a fehérváriak nyeregben voltak, duzzadtak az önbizalomtól, a mieink pedig hitehagyottan, fáradtan mozogtak, és továbbra is hibát hibára halmoztak. Alig telt el hét perc a második játékrészből, már tíz gól volt a két csapat között, ekkorra már végképp megtörtünk. Bár a folytatásban még ennél is tovább nőtt a különbség, a hajrában végül kozmetikázni tudtunk a végeredményen, de a vereség fájdalmas mikéntjén ez sajnos nem sokat segít (25-32).

Nincs idő ugyanakkor a búslakodásra, önostorozásra, mivel vasárnap már Budaörsön van jelenése lányainknak.


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!