Atlétika
Jankovics Dániel

„A tél a kemény munka ideje”

Publikálva: 2020.03.17 Frissítve: 2020.03.17 Atlétika

Nem alszanak téli álmot a gerelyhajítók.

Az MTK Budapest gerelyhajítói március 7-én, a dobó országos bajnokságon versenyeztek először az idén. Dobóatlétáink edzője, Magyari Zoltán beavatott minket abba, hogy zajlott a téli felkészülési időszak a csoportja számára.

Monoton munka megy az alapozás során, a technikát csiszoljuk ilyenkor, tökéletesítünk minden apró mozdulatot, illetve fizikálisan felkészülünk a szezonra – meséli Zoli. – Ez a kemény meló ideje, a gyorserőt és a maximális erőt fejlesztjük, valamint prevenciós munka folyik, ami azt jelenti, hogy felkészítjük a testet arra a dobómozdulatra, amit végzünk a gerelyhajítás során.

Újdonság a gerelyhajítók számára, hogy tavaly év vége óta nemcsak kint, hanem bent is tudnak végezni dobóedzéseket.

A Lantos Mihály sporttelepen van lehetőség fedettpályán is hajítani, tehát nagyon szerencsés helyzetben vagyunk. Ez úgy történik, hogy ponyvába dobjuk a speciális, gumihegyes szereket, amik szivacsos borításra érkeznek. Voltunk két meleg égövi edzőtáborban is, ami szintén szolgálta a felkészülést.

Az éves szezonnyitó megmérettetésen ezúttal két atlétánknak szurkolhattunk, akik nem okoztak csalódást.

Szerencsére jó idő volt a téli dobó országos bajnokságon. Helyezéseket tekintve Jancsik Tamás ­az 5. lett, 65.74-gyel, ami élete harmadik legjobb eredménye, tehát maximálisan elégedett lehetek vele. Tamással a junior világbajnokságra szeretnénk kijutni, ahova 69 méter a szint, tehát azon vagyunk, hogy a közeljövőben ezt abszolválni tudjuk. A másik versenyzők, Marosi Viktória – aki egyébként többpróbázó – szintén 5. lett, mindössze egy méterrel maradt el az egyéni rekordjától, tehát rá sem lehet panasz.

A szakember a két hiányzóról is beszélt.

Moravcsik Angéla a felnőtt Európa-bajnokságra készül. 2015 óta dolgozunk együtt, akkor rotátorköpeny-szakadás miatt érzékeny volt a válla, ezért nagyon vigyáznunk kell rá, ő minden évben kihagyja ezt a megmérettetést. Nem kockáztatunk, a csapatbajnokság lesz az első versenye. Petz Barnabás a Testnevelési Egyetem által szervezett, kötelező sítáborban volt, tehát ő is igazoltan hiányzott, hiszen ez neki kell a diplomához.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!