Taekwondo
Salim Omar

„A legrosszabb részén már túl vagyok”

Publikálva: 2017.08.03 Frissítve: 2017.08.03 Labdarúgás

Forgács Péter tavasszal sérült meg, négy hónap után léphetett újra pályára.

Forgács Péter az U14-es korosztálytól játékosunk, és jól jellemzi képességét, hogy fiatalon bontogathatta szárnyait az idősebb korosztályos csapatokban.

A 2016/17-es idény volt az első felnőtt éve, és gyorsan alapemberré játszotta magát Pölöskei Gábor csapatában, mindezt annak ellenére, hogy azon a nyáron hosszabb sérüléssel küzdött. Ezt figyelembe véve még nagyobb érdem, hogy 26 mérkőzésen pályára léphetett a harmadosztályban.

A villámléptű balbekk így értékelte az ESMTK elleni találkozót: – A mérkőzés első félideje a kezünkben volt, rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, az ellenfelet a kapuja elé szorítottuk. Több helyzetet kellett volna értékesíteni, az egy szerzett gólon kívül legalább két-három lehetőséget ki kellett volna használni, és akkor a mérkőzéssel nem lett volna gond. Így viszont vissza tudott jönni az ESMTK, a végén viszont így is nyertünk szerencsére.

2017.04.23. MTK Budapest II.-FC Hatvan

A mérkőzés 88. percében ártalmatlan párharcot követően Forgi összerúgott ellenfelével, és nem tudta folytatni a játékot, az öltözőbe is csapattársai vitték őt be. Nem sokkal később érkezett a diagnózis, bokatörés. A szezon utolsó fordulói és a nyár is a rehabilitációval teltek számára, és 101 nappal később újra magára ölthette az MTK Budapest mezét, az ESMTK ellen. A visszatérésről is kérdeztük őt: – Nagyon jó volt újra játszani, kifejezni is nehéz az érzéseket, amik akkor bennem voltak. Próbáltam segíteni a csapatot, egyszerű játékkal szeretném felépíteni magam a lehető leggyorsabban. Már teljes értékű edzésmunkát végzek, ez volt az első meccsem, hétvégén is szeretnék játszani, most csak az a fontos, hogy meccsek legyenek a lábamban, a legrosszabb részén már túl vagyok.

Sérülése ellenére fontos hírt kapott a szezon előtt, az első csapat keretében számítanak rá hosszú távon, így ő is tagja lett Feczkó Tamás 24 fős keretének: – Nyártól felkerültem az első csapathoz, az edzéseket is velük végzem. Még sok idő kell, hogy a formám is visszanyerjem, ebben hatalmas segítség lesz a második csapatban való játék. Bízom benne, hogy hamarosan már az első csapat meccskeretében lehetek.

Végezetül az első bajnoki félév céljairól is kérdeztük, amire gondolkodás nélkül felelt Forgi: – Természetesen szeretnék bajnoki mérkőzésen bemutatkozni az első csapatban, ezt tűztem ki célul az első félévre.

„A legrosszabb részén már túl vagyok”

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!