Atlétika
Szabó Beatrix

„A hatba kerülés a cél” (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.26 Frissítve: 2019.02.26 Atlétika

Már csak hármat kell aludni az Európa-bajnokságig.

Március 1. és 3. között 13 fős magyar válogatott utazik Glasgowba, a fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságra.

A 13 utazó sportolót 11 különböző sportegyesület adja, és a Debreceni Sportcentrumon kívül az MTK Budapest az egyetlen olyan klub, amelyet két atléta fog képviselni a kontinensviadalon. Nguyen Anasztázia 60 méteren és távolugrásban indulhat, míg Krizsán Xénia ötpróbában versenyez.

Utóbbi jelen volt a megmérettetést megelőző sajtótájékoztatón, melyet a Magyar Atlétikai Szövetség rendezett a Magyar Sport Házában. A rendezvényen Gyulai Miklós, a szövetség elnöke, Kálmán Bálint, a szövetség igazgatója, Márton Anita, fedettpályás világbajnok, valamint klubunk U23-as Európa-bajnoka, Krizsán Xénia latolgatta az esélyeket. 

A sajtóesemény során Xéni elmondta, mit vár a kontinensviadaltól, és a felkészülési időszakról is beszélt.

– Rettentően erős a mezőny. Egy-két atlétán kívül a többpróbázók európai elitje ott lesz Glasgowban, így nehéz lesz labdába rúgni. Mindenképp új egyéni csúcsot szeretnék, ami remélhetőleg az első hatba kerüléshez elég lesz.  A felkészülésem jól alakult, pici combhajlítófájdalmat leszámítva, ami két hétig vetett vissza, szerencsére ezen túl vagyok. Három versenyen már részt vettem a télen, száz százalékos állapotban vághatok neki a versenynek. – mondta klubunk kiválósága.

Xéni már péntek reggel megkezdi a szereplését, míg Naszti szombaton reggel áll rajthoz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!