Kézilabda
Török Lilly

Zsúfolt hétvége, vegyes eredmények

Publikálva: 2020.01.27 Frissítve: 2020.01.27 Sakk

Mozgalmas hétvégén van túl sakkszakosztályunk.

A budapesti ifjúsági csapatbajnokságon az MTK Budapest I. csapata 3-1-re verte a Kőbányát. Győzött Juhász Ágoston és Kovácsy Barnabás, döntetlent játszott Varga Boldizsár és Bokorovics Bertalan.

Az MTK Budapest II. 4-0-ra győzte le a Baptista Sakkiskolát. Ifjabb Farkas Ottó a magasabban jegyzett Bodrogi Bendegúzt győzte le. Nyert Mátyássy Lázár, Géczi-Zajzon Kristóf és Gergely Dániel is. Az MTK Budapest I. vezet, az MTK Budapest II. pedig a 3. helyen áll.

Az értékszámos egyéni sakk diákolimpia Pest megyei döntőjén Virág Bálint és Barsi Botond kvalifikálta magát az országos döntőre. Öngüt Tamás Günes a Hóbagoly rapidtornán, míg Téglás Balázs és Berta Sándor a szlovák csapatbajnokságon örülhetett győzelemnek.

Az MTK Baráti Kör idei Gedeon-díjai közül az elsőt Mátyássy Lázár nyerte.

MTK Budapest III.–Lombik-Fabulon 5,5-6,5

Az első táblán Aczél nagymester végig kezdeményezett, és Varga Péter nemzetközi mester, vendégjátékosunk pontatlanságát kihasználva felülkerekedett és nyert. Csizmadia László korán remizett erős, nemzetközi mester ellenfelével szemben. Gehér Koppány elfogadta ellenfele gyalogáldozatát, kivédekezte a nehéznek látszó állást, és már-már fordított is, de végül a végjáték remi lett. Juhász Ágoston érdekes, tartalmas mérkőzést játszott, a kölcsönös időzavarban ő bonyolított jobban és nyert. Kocsis József kiegyenlített partiban döntetlent ért el. Csonkics Tünde gyalogelőnyt szerzett, de erős, tapasztalt ellenfelének sikerült kiremiznie. Fodor Balázs az utolsó pillanatig küzdött, próbálkozott, de tartalmas előzmények után ez is remi lett. Sultan Chubakov nem hozott ki előnyt a megnyitásból, és remire adta. Kovácsy Barnabás pontatlanul védekezett a fiatal, energikusan játszó Pervai ellen, így királyállása összeomlott. Klóczi Kristóf korrektül, de kissé laposan sakkozott, remi lett a vége. Tóth-Katona Tamás valamit nagyon elnézett jó állásban, sajnos aztán már menthetetlen volt a parti. Botlik Béla végig jobban állt, és bár az időzavar most is gondot okozott, végül biztosan nyert.

MTK Budapest IV.–Hóbagoly SK  9,5:2,5

Ellenfelünk a múltkori kisiklás után összeszedte magát, csak egyet kontumált, és a játékerőt tekintve túl jó eredményt ért el.

Az első táblán Kovács Róbert nehéz védekezés után a végén fordítani tudott, és megnyerte már-már elsiratott partiját. Fodor Kornél betegen jött játszani, ezért gyorsan remire adta. Michael Yip a szokott vad, érdekes partit játszotta, döntetlen eredménnyel. Varga Boldizsár ellenfele nem jött el.

Lakatos Tamásé majdnem egy órát késett. Sajnos ezt az ismerten nehéz lélektani helyzetet Tomi nem tudta kezelni, ezért gyengén játszva vereséget szenvedett. Ványa János először pozíciósan, majd taktikailag játszotta túl ellenfelét. Forgács András kihozta a nagyon jó állást, de nem tudta megnyerni. Gehér László hamar előnybe került, végül hozta a partit. Szalay-Őcsák Bánk magabiztos, logikus játékkal győzött. Koltai Dóri ellenfele a 8. lépésben elvesztette vezért, és a partit nyomban fel is adta. Barsi Botond alaposan, gondosan játszott, és a szombati siker után most is győzött. Broderick Tamás bemutató oktatást tartott a szabadgyalog ereje témakörben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!