Tenisz
Gálfi Dalma

Zavára emlékeztünk

Publikálva: 2015.01.06 Frissítve: 2015.01.12 Labdarúgás

Halálának kilencedik évfordulóján, a Péceli úti RTK pályán gyűlt össze több tucat barát, rokon, egykori játszótárs, szurkoló, fiatal focista, hogy mécsest gyújtson a fiatalon – 31 évesen – elhunyt, egykori labdarúgó, a négyszeres válogatott Zavadszky Gábor emlékére.

Dacolva a fagyos januári estével, már jóval hat óra előtt gyülekezni kezdtek azok, akik évről-évre megemlékeznek az egykori kiváló focistáról, Zavadszky Gáborról, aki 2006. január 9-én hagyott itt bennünket.

Zavadszky János érkezett elsők között. Gábor édesapjának mindenkihez volt kedves szava. Óvta a sokaságot a rákoscsabai buckáktól, lejtőktől, sötétségtől. Molnár István, az MTK Budapest masszőrje – Zava barátja – azokat is ellátta mécsessel, akik felkészületlenül érkeztek.

A megemlékezésre a Péceli úti RTK-pályán került sor, a négyszeres válogatott labdarúgó tiszteletére állított szobor előtt.

A csendes társaság minden tagja gyertyát, mécsest gyújtott, és az idő múltával, lassan előkerültek a történetek az MTK, a Fradi, a Dunaferr, és az AEL Limassol csapataival kapcsolatban.

Többen zarándokoltak el a klubház eldugott zugába, ahol háromajtós szekrény őrzi azokat a relikviákat, melyek a középpályást emlékét idézik.

Többen szomorú mosollyal idézték fel azt a pillanatot is, amit Zava soha nem hagyott ki, vagyis amikor a haverokkal „fülizett”. A mozdulatot mindig a rá jellemző széles mosoly kísérte, miközben ujjaival összecsippentette a cimbora fülcimpáját. A nagypapája kezdte a kis Gabival, ő pedig továbbvitte a „hagyományt”.

Az este mondatát – a vaksötét, jéghideg rákoscsabai estében – az egyik egykori fradista (!) barát mondta ki: „A mozdulat is hiányzik Zava, de Te sokkal jobban. Várj meg, mert egyszer úgyis találkozunk fent és újra fülizünk…!”

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!