Kézilabda
Török Lilly

Zalai tapasztalatok

Publikálva: 2016.11.12 Frissítve: 2016.11.13 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I nyolcadik fordulójában ZTE NKK-MTK Budapest mérkőzést rendeztek. A kék-fehér kosarasok összecsapásán, a mindeddig még nyeretlen fővárosi együttes előtt ismét nehezebb akadály állt, a tavalyi nyolcadik, idén hat meccsen négy győzelemmel kezdő Zalaegerszeghez látogatott az MTK Budapest.

Nyár óta mindkét oldalon frissen kinevezett, női mezőnyben eddig még csekély tapasztalatot szerző vezetőedző ül a kispadon, azonban amíg Czigler László MTK-ja kevésbé tudja feljutóként átlépni saját árnyékát, a ZTE NKK Gáspár Dáviddal kezdi feledtetni az előző szezon nehézségeit.

Czigler László gondjait a sérültlista is nehezíti, rutinos magasemberünk Székely-Horváth Zsuzsa talpsérülés miatt ma nem tudott játszani, remélhetőleg a következő, válogatott pihenővel tarkított hetek az ő gyógyulását is segítik majd.

A szombat este egymással összecsapó felek között találni érdekes átfedéseket. Ha csak az MTK Budapest keretét nézzük, Turóczi Nikolett, Zsovár Orsolya, na meg az egerszegi születésű Ambrus Szandra is játszottak korábban ZTE szerelésben, ugyanakkor a másik oldalról Böröndy Vivient köszönthettük régi ismerősként, aki két éve még a fővárosban pattogtatott.

Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Ambrus Szandra, Turóczi Nikolett összetételű ötös kezdte az összecsapást. Elég korán, kissé könnyelműen eladott labdákból tudott pontokat szerezni a hazai együttes, azzal együtt, hogy a ZTE felállt védelem ellen is eredményes tudott lenni. Elzárás-leválás kettő-kettőkből az egerszegiek tudták egyéni, légiósakból fakadó fölényüket érvényesíteni.

Ambrus Szandra védekezésben kiválóan vette föl az ellenfél amerikai csatárát Ashley Danielst, aki mindössze öt pontig jutott. Azonban szombat este több tartaléka volt a hazaiaknak, Őri Györgyi, Nagy Dóra, Kirby Burkholder túldobta Czigler László tanítványait, akik zónavédekezésben sem tudták megállítani a zalaegerszegi rohamokat.

Félidőben már kialakult a húsz pont körüli különbség (41-26), a lányok 40 százalék közeli mezőnymutatója, a hazai csapat 50 százalékával állt szemben, és sajnos ez a differencia idővel csak nőtt.

A második félidőben sem sikerült faragni a hátrányból, Turóczi Nikit a festékben nehéz volt játékba hozni, mindössze öt rádobással zárta a találkozót, ennek ellenére lett csapata legjobb dobója 10 ponttal. A padról jött ugyan némi energia, Baksa Bettina 7 ponttal próbált segíteni (4/4 büntető), viszont senkitől sem annyi, ami ezt a találkát igazán szorossá tehette volna.

Az idei szezonban először nem tudott kiemelkedni, és ponterős játékával csapata élére állni Zsovár Orsi, aki ha ismét tudott volna húsz pont körüli extrát nyújtani, talán szorosabbá tehették volna a lányok a találkozót, amire azért tavasszal, a hazai visszavágón lehet esélyük. Ki tudja, az ő pontokban gazdag játéka, agresszívabb csapatvédekezés, több kikényszerített hiba, szerzett labda, na meg mindenki mástól csak valamivel több pontosabb dobás, máris nyerhető meccs lehet a városmajori.

Végeredmény: ZTE NKK - MTK Budapest 67-47 (21-13, 20-11, 13-11, 13-12)

Legjobb dobók

ZTE NKK: Burkholder K. 14/9 pont, Őri Gy. 13/3, Nagy D. 13/3, Böröndy V. 8, Daniels A. 5

MTK Budapest: Turóczi N. 10 pont, Ambrus Sz. 8, Koch D. 8/3, Baksa B. 7/3, Zsovár O. 6/3

A részletes statisztikákat ITT találják.

Ahogy fentebb is írtuk, hosszú pihenő következik a női kosárlabda NB I-ben, a magyar válogatott összetartása, és Európa-bajnoki selejtezői miatt, a következő bajnoki mérkőzés már másik hónapban vár az MTK Budapestre. December 3-án azonban kiemelt fontosságú meccs lesz, budapesti rangadón, a BEAC otthonában veszti el nyeretlenségét valamelyik fővárosi klub. Nagyon fontos időszak a következő pár hét, amely alatt ismét össze kell szedni a gondolatokat, a sérültek is remélhetőleg visszatérhetnek és építkezni kell minden erővel, hogy megszülessen az első MTK siker!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!