Keresés

Xéni mesélt a vb-ről

Publikálva: 2017.08.13 Frissítve: 2017.08.13 Atlétika

Hiába volt sérült a versenyt megelőzően, remekül teljesített Krizsán Xénia.

Az MTK Budapest atlétája sérüléssel bajlódott a világbajnokság előtt, mégis kiválóan teljesített, és végül a kilencedik helyen zárt.

– Célom volt, hogy az első nyolcba jussak, de volt egy gerinccsigolya- sérülésem, ami a verseny előtt két héttel derült ki. Bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudok-e magasat ugrani, mert annyira fájt, hogy gyógytorna tette ki az edzéseim nagy részét a verseny előtt. Úgy utaztam ki, hogy nem azt az edzésmunkát végeztem el, amit szoktam. Elégedettnek kellene lennem, hogy így is ott voltam a majdnem az első nyolcban, de annyira közel voltam a nyolcadik, vagy akár a hatodik helyhez, hogy nagyon sajnálom, hogy nem sikerült odakerülnöm. Remélhetőleg majd az idő szebbé teszi ezt az eredményt. A távolugrás nem sikerült, de gerelyhajításban és nyolcszázon is egyéni csúcsot értem el, így szépen tudtam befejezni a versenyt.

Xéni korábban elmondta, a 800-at kedveli a legkevésbé, mégis a legjobb eredményt futotta az egész mezőnyben a hétpróbázók közül.

– Rengeteget készültünk a nyolcszázra. Edzéseken hatszáz méterig gyakoroljuk ennek a ritmusát, és ilyenkor próbálok úgy futni, mintha az nyolcszáz lenne. Ha jól elkezdem a futást, és hatszáznál olyan tempóban vagyok, akkor tudom, hogy 2:10-nél nem fogok rosszabb időt elérni. A versenyen is éreztem ezt, de azt nem gondoltam volna, hogy a 2:07 is sikerül majd.

Mindössze hat ponttal maradt el végül a kitűzött céltól a zseniális 800 méteres zárószámot követően.

– Gondoltam, hogy nekem kell az élre állni, és szerettem volna megmutatni, hogy nekem is van itt keresnivalóm. Ha picit rosszabb időt futottak volna az összetettben előttem állók, akkor bekerülhettem volna az első nyolcba a végelszámolásnál.

A fiatal atléta arról is beszélt, hogy kegyes volt hozzájuk az időjárás, de az ugrószámokban teljesíthetett volna jobban.

– Kiváló körülményeink voltak. Egyszer esett az eső mindössze, és csupán a nyolcszáz alatt volt picit hűvösebb, de az pont jól jött. A pálya és a szállás tökéletesek voltak. Legfőképpen a távolugrásban és a magasugrásban lehetett volna javítani, így ott úszott el a nyolcadik hely.

Amennyiben nem hátráltatják sérülések, közelebb kerülhet az elithez a jövőben.

– Ha a dobogó nem is, az első hat összejöhet, ha minden jól sikerül, ami nagyon szép eredmény lenne.

Xéni arra is kitért, mi vár rá a nyár hátralévő részében.

– A szuperliga és a csapatbajnokság mellett még Franciaországban lesz hétpróba versenyem. Nem akarok leereszteni, mert érzem, motivált vagyok, és szeretném ezeket a versenyeket minél jobban megcsinálni. A héten még pihenek, egyelőre csak bicikliztem, hétfőtől pedig újrakezdem az igazi edzésmunkát.

Zárásként az MTK sportolója a többi magyar atléta sikeréről is mesélt.

– Végig követtem a világbajnokságot, és elképesztő, hogy Márton Anita és Baji Balázs is ilyen jól szerepelt. Az, hogy Anita az utolsó dobásával szerezte meg a második helyet, mindent elmond arról, mekkora sportember. Balázs hihetetlenül laza volt az első két futása alatt, és nagyon magabiztosan jutott be a döntőbe, ahol bármi benne volt a pakliban. Gáton nagy a hibázási lehetőség, de szerintem ott senki nem rontott nagyot, ezért hatalmas dolog, hogy két érmet is gyűjtöttünk.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!