Atlétika
Nemes Rita

Wimbledonban is három a magyar igazság (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.07.07 Frissítve: 2019.07.07 Tenisz

Makk Péter, Nagy Adrienn és a magát a selejtezőn átverekedő Tóth Amarissa Kiara képviseli hazánkat az idei wimbledoni juniorverseny főtábláján. - írja az utanpotlassport.hu

A magyar fiatalok közül egyedül sportolónknak, Nagynak van tapasztalata a Grand Slam-tornák atyjának számító tornán, a többiek első bálozók lesznek a „fehérruhások találkozóján”.

Hogy repül az idő! Lassan négy éve írt történelmet a Stollár Fanny, Gálfi Dalma kettős, amikor 2015-ben első magyar duóként nyerték meg a leghagyományosabb GS-verseny junior kiírását. Azóta nem győztek a mieink a füves szentélyben, és a papírforma szerint ez idén sem fog változni. Mindazonáltal élénken élhet emlékezetünkben a legutóbbi junior GS-siker, amelynek főszereplője, a 18 éves Nagy Adrienn (24.) most is reménykedhet kiugró eredményben. Az MTK Budapest teniszezője januárban az Australian Open trónjára ülhetett fel a japán Kavagucsi Nacumi párjaként, majd partnert váltott, és a dél-koreai Park Szo-Hjunnal egészen az elődöntőig menetelt a Roland Garroson. De mire számít Wimbledonban?

– Szeretnék füves borításon is az idei évemhez méltón szerepelni, és azt gondolom, párosban szép eredményt érhetek el. Alapvetően illik a játékomhoz ez a helyszín, mert gyakran röptézek, és itt sokszor lehet a hálóra menni. A verseny körítése is tetszik, pénteken részt vettem egy Players Meetingen, ahol részletesen tájékoztattak minket a tudnivalókról. Ugyan a szállásom nem valami nagy szám, a pálya gyönyörű, legszívesebben inkább oda költöznék.

A teljes cikk az utanpotlassport.hu oldalon olvasható

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!