Atlétika
Krizsán Xénia

Vívás a karanténban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.04.26 Frissítve: 2020.04.25 Vívás – kard

A Magyar Vívószövetség az MTK Budapest világbajnokát, a budapesti világbajnokság kétszeres ezüstérmesét, a kardvívó Szatmári Andrást látogatta meg otthonában.

Szatmári András, a „kupafül”.

– A fülemet meghosszabbító serleget az első felnőtt egyéni magyar bajnoki címem megnyerésekor kaptam. A főhelyen az utóbbi három év termését tartom, inkább a külalak számított az elhelyezéskor, mint a fontossági sorrend. Utóbbi elég, ha bennem él.

Szatmári András, a szakács.

– Nagymamám szerettette meg velem a konyhát, sokat forgolódtam körülötte. Korábban valóban foglalkoztatott az a gondolat, hogy szakács legyek, aztán másként alakult. Most viszont bőven akad időm sütni-főzni. A képen látható alapanyagból végül kakaós csiga lett, állítólag jól sikerült.

Szatmári András és a henger.

– Valóban kerüljük a társas kapcsolatokat, masszőrhöz sem járok mostanság. A henger sok mindenben jó szolgálatot tesz, még ha nem is pótolhat mindent. Megpróbálom a lehető legoptimálisabban karban tartani magam, ebben segít ez a gyakorlatsor is.

Szatmári András, a fotós.

– Ezt inkább félhobbinak mondanám, a budapesti világbajnokság után vettem, a telefonosnál komolyabbnak mondható fényképezőgépet, és élvezem a tanulási folyamatot. Mostanság, ha éppen kimerészkedem, egészen különleges fotókat lehet készíteni az üresen is gyönyörű Budapestről.

Szatmári András, a kardvívó.

– Lassan másfél hónapja, hogy élesben nem fogtam kardot, és igazából most is a fotó kedvéért tettem. Ezt az időszakot türelemmel ki kell várni, remélem, ősszel már lesznek éles versenyeink. Hiszem, hogy ha fizikálisan rendben leszek, akkor a formámmal sem lesz baj. Jöhet az olimpia jövő nyáron!

A legfrisebb hírek szerint az is elképzelhető, hogy már májusban visszatérhet a hagyományos edzésekhez klubunk kiválósága.

Forrás: hunfencing.hu, fotó: Kovács Márton

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!