Tenisz
Fucsovics Márton

Visszavonul a csapatkapitány (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.02 Frissítve: 2017.05.02 Kosárlabda női

Turóczi Nikolett befejezi a profi kosárlabdázást

Az MTK Budapest női kosárlabdázói számára véget ért a 2016/17-es szezon. A viszontagságos évad után jön az ilyenkor szokásos nyári átalakítás. Átigazolásaink hivatalos bejelentése előtt azonban fájó szívvel búcsúzunk kapitányunktól, Turóczi Nikitől.

Turóczi Nikolett 2014-ben, kislánya születése után került a budapesti kék-fehérekhez, és a center egyből meghatározó játékos lett. Ugyan a szezon végén utolsó, kieső helyen zártak a lányok, Niki idényére nem lehetett panasz. 8,8 pont, 5,7 lepattanó lett a szezonátlaga, majd a másodosztályban is kitartott csapata mellett.

A 2015/16-os amatőr NB I-es évadban remekeltek a lányok, egyetlen vereséggel jutottak vissza az élvonalba, kapitányunk pedig ennek tevékeny részese volt.

Idén is vállalta a játékot, igazi karakter maradt nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is. Különösen fontos szerepet vállalt a decemberi edzőváltást követően, Nagy Dóra – szakosztály-igazgatóból lett vezetőedző  – nagyban támaszkodhatott rá, mint aki összerántja a többieket, és akinek tapasztalatára személyesen és taktikailag is építhet, amolyan játékos-edzőként.

Nem áll távol egyébként ez a szerepkör, a magyar női kosárlabdázásban méltán respektált centertől. Jogi diplomáján túl játékos-ügynökséggel is foglalkozik, pazarul ismeri a honi mezőnyt, szerteágazó kapcsolatrendszerének, sokéves tapasztalatának hála civil karrierjét nyugodtan kezdheti el, nem túl távol a kosárlabdázástól.

Turóczi Niki csodás pályafutást tudhat magáénak, melynek záróakkordjait töltötte el MTK-sként. Az elmúlt három évet megelőzően – a magyar nemzeti válogatotton túl – megfordult a mára megszűnt Ferencvárosnál, de korábbi kecskeméti és zalaegerszegi remeklése után, tagja volt a 2010-es bajnok Mizo Pécsnek is.

Köszönünk mindent Niki!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!