Kézilabda
Kekezovity Anna

Visszavágtunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.30 Frissítve: 2018.09.30 Kosárlabda női

A cseh Slavia Prága először kifogott női kosarasainkon, másnap azonban már jött a siker

A péntek esti edzőmérkőzést követően újra megmérkőztünk a cseh elsőosztályú Slavia Prága együttesével. A több, mint tízpontos vereségből tanulva Nagy Dóra csapata sokkal koncentráltabb játékkal rukkolt elő szombat délelőtt.

Bár jókora dobópárbajjal kezdődött a találkozó, kevésbé került előtérbe a védekezés. Összesen öt triplát süllyesztettek el a csapatok egymás gyűrűjében, de a kezdeti, erős tempót jól bírtuk.

Kétpontos előnyből (20-22) jöhetett a folytatás, amiben nem hagyott alább a dobókedv. A cserepadról is fontos pontok érkeztek, többek között Baksa Bettina és Bernáth Réka is közel tíz pontig jutott.

Eközben az előző nap tapasztalt kőkemény játékot is bírtuk, sőt az első félidőben inkább a mi akaratunk érvényesült.

Fordulás után változott először a játék képe. Sokkal több hiba csúszott a játékunkba, a Slavia pedig ezeket mind ki is használta. Az utolsó etapra már 52-49-es prágai előnnyel fordultunk.

Egy labdányira az egyenlítéstől, ez még nem tűnt behozhatatlan hátránynak, lányaink pedig elsősorban védő oldalon nyújtott extra teljesítményükkel tudtak fordítani. Wéber Fruzsi és Szabó Flóra a palánk alatt veszélyes páros volt, az egyébként jóval erősebb légiósokkal szemben.

BLK Slavia Prága – MTK Budapest 64-70 (20-22, 15-18, 17-9, 12-21)

Pontszerzőink: Pusztai Sára 2 pont, Szeitl Vanessa 2, Koch Dóra 7/6, Szabó Flóra 12, Hegedűs Janka 14; Wéber Fruzsina 10, Baksa Bettina 9/3, Bernáth Réka 9/3, Czirják Noémi 3/3

Ez volt a felkészülés utolsó találkozója számunkra, jövő vasárnap Pécsett, a PEAC otthonában kezdődik az NB I-es női kosárlabda szezon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!