Atlétika
Szabó Beatrix

Visszatérésre várva (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.04.12 Frissítve: 2017.04.12 Tenisz

Hová tűnt... Bondár Anna? A 2015-ben egyéniben még az U18-as Európa-bajnokság legjobbjának bizonyult teniszező tavaly keresztszalag-szakadást szenvedett, és bár igyekezett elkerülni a műtétet, végül most operáció után lábadozik. Az Utanpotlassport.hu összeállítása.

Noha a leányteniszező-ígéretek közül az elmúlt években elsősorban Gálfi Dalma és Stollár Fanny keltette fel a szélesebb sportközönség érdeklődését, a két kétségkívül sokra hivatott (a lányok együtt nyerték meg párosban a wimbledoni juniortrófeát, jelenleg Gálfi a 155., Stollár a 212. a felnőttek rangsorában) játékosok mellett Bondár Annát is sokra tartották.
Az 1997 májusában született játékos a két leánnyal évekig egy csapatban szerepelt a válogatott- és világeseményeken, ráadásul két éve egyéniben nyert U18-as Európa-bajnokságot.
Noha 2015-ben még indulhatott volna a juniorok között, már 2014 őszén profiviadalokon mérette meg magát. Az évet a 789. helyen zárt, egy esztendővel később viszont már a 397. helyen jegyezték (18 évesen, a felnőttek között ez szép fejlődést vetített előre). 2016 augusztusában karnyújtásnyira került a legjobb háromszáztól, hiszen élete legjobb eredményeként a 304. pozícióban állt – pedig akkor alig állt a lábán.
Júliusban éppen Szegeden versenyzett, amikor elesett, és a lesújtó diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedett. Úgy látszott azonban, hogy elkerülhető a műtét.

Elolvasom a cikket az utanpotlassport.hu oldalon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!