Taekwondo
Patakfalvy Luca

Vereség Miskolcon

Publikálva: 2016.11.07 Frissítve: 2016.11.07 Kosárlabda női

Vasárnap este hatodik mérkőzését játszotta az MTK Budapest női kosárlabda csapata az NB I-ben. Czigler László együttese Miskolcra látogatott, a tavalyi Magyar Kupa győztes, idei Európa kupa induló Aluinvent DVTK otthonába.

Egészen másként készülhettek a felek, soron következő bajnokijukra. Míg a Diósgyőr csütörtökön még az Olympiakos csapatát fogadta európai kupamérkőzésen, azt megelőzően pedig a BEAC vendégei voltak, a városmajori kék-fehéreknek két héttel ezelőtt volt utoljára bajnoki tétmeccse. A Cegléd elleni hazai vereség után szabadnapos volt a hatodik fordulóban az MTK Budapest, így az eddig még nyeretlen fővárosiak számára több idő nyílt rendezni a sorokat, regenerálódni, átvenni előlről az alapokat is akár.

Kezdetben úgy tűnt ez bizony sikerült is Czigler Lászlónak hétközben, a hazai női kosárlabda mezőny egyik legmeghatározóbb központjába utaztak a lányok, – amely sem anyagi, sem szakmai szempontok alapján nincs egy szinten az MTK Budapest erőforrásaival – és játszottak magabiztosan az első negyedben.

Ismét új kezdő ötössel indítottak a budapestiek, Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya mellett a keret két legrutinosabb tagja, Székely-Horváth Zsuzsanna és Turóczi Nikolett alkották a palánk alatti magasember duót. Újra hadrafogható volt Szabó Bettina is, aki mind védekezésben, mind a hárompontos fenyegetés miatt fontos láncszem, az elmúlt két meccsen sérülés miatt nem léphetett pályára.

Az első tíz percet mindössze két ponttal tudta megnyerni a hazai együttes, de még a második negyed első felében is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Elsősorban Zsovár Orsi vezéregyéniségének köszönhetően, de Székely-Horváth Zsuzsa is két triplával jelentkezett ebben a szakaszban. Kidolgozott helyzetek végén sikerült betalálni, egyenrangú félnek is tűnt a budapesti csapat, a miskolciak jókora magassági fölénye ellenére is.

Legnehezebb feladat elé a hazaiak 190 centiméter magas szerb csatára, Tina Jovanovics állította Czigler László tanítványait, aki ponterős játékával, két másik centerrel egyszerre is pályán tartva végzetes fegyver volt Maikel López vezetőedző kezében. Ám félidőben mindezek ellenére sem tűnt elveszettnek a mérkőzés, 46-32-es állás, főként a látottak tükrében elfogadható volt.

A második félidőben minden megváltozott. Meglepő módon zóna védekezéssel jött ki az MTK Budapest, amelyben kevésbé találták a lányok a helyüket, látványosan könnyebben jutott el a gyűrűig a DVTK. Tanácstalanság lett úrrá a lányokon, szinte hibátlan első félidő után, mindössze 12 pont jött össze a második húsz perc alatt, ami borzasztó kevés ezen a szinten.

Végeredmény: Aluinvent DVTK Miskolc - MTK Budapest 91-44 (22-20, 24-12, 25-7, 18-5)

Legjobb dobók

Aluinvent DVTK Miskolc: Jovanovics 20/3, Rasheed 18/6, Robertson-Warren 12, Czank 10/3, Tomlinson 10

MTK Budapest: Zsovár 14/12, Koch 8, Székely-Horváth 6/6, Semsei 5/3, Baksa 3/3

A részletes statisztikákat ITT találják.

A lányok következő ellenfel a Zalaegerszegi NKK lesz jövő szombaton, ismét idegenben vár, nem éppen könnyű mérkőzés az MTK Budapestre. Azonban ehhez kell szoktatni magunkat, kevés csapat van a táblázat alsó felén, akikkel igazán kiélezett, győzelmi esélyekkel kecsegtetető meccset tudunk majd játszani. Jelenleg az első negyed pozitív mérlegét, az elmúlt hetek védekezésbéli építkezését kell szem előtt tartani, és felhasználni a folyamatos fejlődéshez.

(Fotó: dvtk.eu/mtk.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!