Tenisz
Piros Zsombor

Vereség Kisvárdán

Publikálva: 2017.05.20 Frissítve: 2017.05.20 Kézilabda

Jekatyerina Dzsukeva eszén nem tudott túljárni az MTK Budapest.

Kisvárda Master Good SE – MTK Budapest 26-21 (14-11)
Városi Sportcsarnok, 750 néző
Vezette: Horváth P., Marton B.

Kisvárda Master Good SE: Dzsukeva, Puscas – Kucserova 1, Yttereng 1, Karacs 1, Gedroit, Szabó V. 3, Mihovics, Tarjányi 1, Orbán A. 3, Rocha 6, Liscsevics 2, Dmitrovics 6 (4), Tóth G. 2, Umanyec
Vezetőedző: Dévényi János

MTK Budapest: Putz, Hlogyik – Tóth E. 3, Nyikolajenko, Szádvári 2, Slakta, Horváth D. 1, Márton G., Kovács G., Blaubacher 1 (1), Dakos 1, Termány, Hosszu, Háfra 6, Gorilszka 3 (1), Frankovics 4
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2
Kiállítások: 14, ill. 8 perc
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 4-0, 14. p.: 8-2, 19. p.: 8-5, 26. p.: 14-7, 36. p.: 17-15, 44. p.: 22-15, 56. p.: 24-17

A K&H női kézilabda liga 24. fordulójában az MTK Budapest a Kisvárda Master Good SE otthonába látogatott. A két BL-győztessel (Tóth Gabriella, Orbán Adrienn) és egy világbajnokkal (Samira Rocha) felálló hazaiak számára élet-halál kérdése volt a pénteki győzelem, mivel a 13., kieső helyről várták a találkozót. A kék-fehérek már korábban bebiztosították bennmaradásukat, az ő szemük előtt a nyolcadik hely megőrzése lebeghetett célként.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés: a Kisvárda nekiesett ellenfelének, elöl Samira Rocha szórta a gólokat, hátul pedig Jekatyerina Dzsukeva védett ihletett formában. Az első vendéggólra egészen a nyolcadik percig kellett várni, ekkor Szádvári Kriszta tudott túljárni a bolgár kapus eszén. Sajnos azonban a várva várt gól sem hozta meg az áttörést, továbbra is Dévényi János tanítványai irányították a mérkőzést. Öt perccel a játékrész vége előtt már hét góllal is vezettek a hazaiak, de a fővárosiak – jó hajrájuknak köszönhetően – sokat faragtak hátrányukból (14-11).

A második félidőt már jobban kezdte Golovin Vlagyimir együttese, a 36. percben mindössze két gól választotta el egymástól a két csapatot. Ekkor úgy tűnt, visszajöhetnek a meccsbe a vendégek. Sajnos nem így történt. 17-15-öt követően egy 5-0-ás rohammal ismét leszakította ellenfelét a Kisvárda, és ezt az előnyt már meg is őrizte a találkozó végéig. Ezúttal nem volt gond az akarással, de egyszerűen élesebbek voltak a hazaiak, ráadásul Jekatyerina Dzsukeva továbbra is bravúrt bravúrra halmozott, a meccs során összesen 11 ziccert hárított (26-21).

Az MTK Budapest veresége ellenére továbbra is őrzi nyolcadik helyét a tabellán, és legközelebb kedden, az FTC ellen lép pályára.

Golovin Vlagyimir:Remekül játszott a Kisvárda, és bár akadtak hibái, végig masszívnak bizonyult. A kapusteljesítmények közötti különbség is döntő volt. Talán jobb is, hogy most találkoztunk velük nem pedig akkor, amikor még számunkra lett volna tétje a mérkőzésnek.
Dévényi János:Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, majd végig uraltuk a mérkőzést, a jó védekezéshez kiváló kapusteljesítmény is párosult. Akadtak hullámvölgyeink, de idejében kilábaltunk belőlük.


Vereség Kisvárdán

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!