Atlétika
Jankovics Dániel

Vereség Budafokon

Publikálva: 2019.10.20 Frissítve: 2019.10.19

Az első félidei gyenge teljesítményünkkel elvesztettük a mérkőzést, a másodikban azonban sikerült megmutatni, hogy van tartása együttesünknek.

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, 4. forduló
Budafok–MTK ELITE Basket 95-77 (21-13, 33-13, 19-23, 22-28)
Budapest, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok
statisztikai lap

Nincs mit szépíteni, az első félidőben lemosott minket a Budafok. Úgy tűnt, hogy a BKG elleni igazságtalan hazai vereség gyomrosa alaposan benne maradt játékosainkban. Különösen a második negyed volt a mi szemszögünkből csapnivaló. Gyengén védekeztünk, és a kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket is sorra elhibáztuk. A 21-13-ra zárult első negyed után a félidőben már 28 ponttal vezetett a kitűnő dobóformát mutató hazai gárda (54-26).

A második félidő mindkét játékrészét megnyertük, amiben főszerepet játszottak fiatal játékosaink. Sajnos ez már csak szépségtapasz volt, de fontos, hogy csapatunk megmutatta: van tartása.

Erre lehet alapozni a folytatást. Ez a mérkőzés már a múlt – és a BKG elleni meccs is –, folytatni kell a munkát! Nehéz sorozat előtt állunk, és tovább kell fejlődnünk ahhoz, hogy versenyben legyünk.

Horváth Balázs: – Egyszer fent egyszer lent, mondhatnám, ami valójában igaz is. Ilyen a sport, ilyen a versenyzés. A játék minden elemében jobbnak bizonyult a Budafok, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, még ilyen nagy különbséggel is. Sem védekezésünk, sem a támadásunk nem működött, nem voltunk kellően agresszívek és koncentráltak. Semmi olyan dolog nem történt, ami miatt a kardunkba kellene dőlnünk, nincs válsághelyzet. Négy mérkőzés után két győzelemmel és két vereséggel állunk. Jövő héten nagy erővel fogunk azon dolgozni, hogy mentálisan és fizikálisan is felkészüljünk a MAFC elleni mérkőzésre. Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a srácok akkor is az én játékosaim, amikor nyerünk, és akkor is, amikor kikapunk. Kiállok mellettük, bármi történjék is, és nagyon büszke vagyok rájuk. A vereség felelőssége pedig az én vállamat nyomja.

Fotó: hunbasket.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!