Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Vereség a Városmajorban (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.11.29 Frissítve: 2018.11.29 Röplabda

A kiélezett szituációkban higgadtabb tudott maradni a Jászberény, nehéz helyzetből várhatjuk a visszavágót.

MTK Budapest–Jászberény VT 1:3 (–23, 23, –24, –23)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 137 néző
Vezette: Varjasi, Adler

MTK Budapest: Vezsenyi 4, Borsos 5, Kotormán 6, Kis R. 8, Kiss G. 16, Takács D. 23
Csere: Nagy Fanni (liberó), Lesi, Szerényi, Godó 11
Vezetőedző: Tóth Gábor

Jászberény VT: Cveticsanyin 16, Devaney 12, Pintér A. 23, Petrenkó 6, Jakovcsuk 7, Petőváry 10
Csere: Lékó (liberó)
Vezetőedző: Deme Gábor

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjében az Extraliga 5. helyén álló Jászberény VT várt csapatunkra. A párharc első felvonását szerda este rendezték a Városmajorban.

Bár a mérkőzés első pontját a vendégek szerezték, korán átvettük az irányítást, Deme Gábor már 9-6-nál kikérte első idejét. A folytatásban is vezettünk, volt, hogy öt ponttal is, de nem tudtuk lerázni ellenfelünket. A Jászberény aztán a hajrához közeledve felzárkózott, és hatalmas küzdelemben megnyerte az első szettet (23-25).

A második játszmát is remekül kezdtük, a vendégek mesterének ezúttal már 5-1-nél ki kellett kérnie első idejét. Szerencsére ezt követően sem változott jelentősen a játék képe, 14-9-nél Deme Gábor ismét váltott pár szót tanítványaival. Bár a szett végéhez közeledve ismét felzárkózott ellenfelünk, az egyenlítésre ezúttal már nem futotta erejéből (25-23).

A harmadik játszmát a Deme Gábor együttese kezdte jobban, Tóth Gábor 4-7-nél kérte ki első idejét, nehogy a vendégek lerázzák tanítványait. Be is jött vezetőedzőnk számítása, 17-17-nél utolértük ellenfelünket, majd 24-23-nál – először a játékrész során – a vezetést is átvettük. Az utolsó pár labdamenetben azonban a Jászberény higgadtabb tudott maradni, visszavette a vezetést (24-26).

A negyedik szettben 10-10-ig fej-fej mellet gyűjtögették a pontokat a csapatok, majd egy 4-0-s rohamot követően úgy tűnt, le tudjuk szakítani ellenfelünket. A Jászberény azonban nem hagyta lerázni magát, sőt, a hajrához közeledve átvette a vezetést, és 22-22 után lezárta a párharc első felvonását (23-25).

Pokoli nehéz visszavágó vár csapatunkra Jászberényben, de ha úgy játszunk, mint az első mérkőzésen, bármi megtörténhet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!