Atlétika
Szabó Beatrix

Vereség a félévzárón

Publikálva: 2017.11.29 Frissítve: 2017.11.29 Labdarúgás

A 14. fordulóból pótolt bajnoki mérkőzéssel zárta a félévet Pölöskei Gábor csapata.

ESMTK – MTK Budapest II 3-0 (1-0)

Vezette: Szigetvári Márk, segítői Pogonyi Ferenc, Gráf András.

ESMTK: Bonica, Privigyei, Tóbiás, Bányai, Nicsenko, Boda, Slezák, Soós, Pölöskei, Madarász, Markovics.

Kispad: Gecse, Lázár, Horváth, Mészáros, Nádházi, Tarnóczy.

Vezetőedző: Turi Zoltán.

Csere: Soós helyett Lázár (77. perc), Nicsenko helyett Horváth (87. perc)

Sárga lap: Privigyei (34. perc), Tóbiás (55. perc)

Gólszerző: Nicsenko (16. perc, 52. perc), Boda (70. perc)

MTK Budapest II: Varga – Nagy M., Nagy Zs., Sziklási, Lamperth – Szabó Á., Bayer – Szuhodovszki, Lustyik, Szabó D. – Palincsár.

Kispad: Varasdi, Varju, Schrammel, Tóth, Androsch, Szekeres.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Lamperth helyett Schrammel (46. perc), Lustyik helyett Tóth (63. perc)

Sárga lap: Szuhodovszki (34. perc)

Hideg idő, havas eső, ám jó minőségű pálya várta a csapatokat Pesterzsébeten, a 14. fordulóban elmaradt mérkőzés pótlásán. Ellenfelünk négy pont előnyben a 3. helyen állt, csapatunk a 4. helyet foglalta el, és a végeredménytől függetlenül tartotta helyét. 

A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést az ESMTK, csapatunk kontrákkal próbált helyzetekig eljutni. A 16. percben meglett az eredménye a hazaiak nyomásának, Nicsenko lőtt a kapunkba. (1-0)

Szélsőink beadásokkal próbálták megbontani a haztaiakat, de ezeket rendre kifejelték, vagy a kapus védett, csakúgy mint Lustyik fejesénél, vagy Szuhodovszki szabadrúgásánál. 

Az erzsébetiek mindent megtettek, hogy ne bontakozzon ki csapatunk, az agressziótól sem riadtak vissza, többször durván rúgtak, hátulról akasztottak, lökdösődek. Ez pedig az egész mérkőzés hangulatára hatással volt, a szünetig nem is változott az állás.

A második félidőben kényszerű cserével kezdtünk, Lamperth nem tudta folytatni a játékot, Schrammel érkezett a helyére. A játék kissé felgyorsult, de a fölény elmaradt. Mindkét csapat próbált fogást találni ellenfelén, ami a hazaiaknak sikerült jobban. Nicsenko az 52. percben ismét betalált közelről, megduplázva a hazai előnyt. (2-0)

Az ESMTK tovább folytatta harcos, agresszív játékát, amit a hazai közönség is elősegített időnként nyomdafestéket nem tűrő bekiabálásaival, illetve dicséreteivel az egyértelműen nem labdára irányuló megmozdulásoknál. Ez pedig csapatunknak nem kedvezett, a 70. percben Boda megpecsételte sorsunkat, amikor csapatának harmadik gólját lőtte. 

Erősen kiütközött a játékon a tompaság és fáradtság, ami annak is betudható, hogy míg csapatunk vasárnap játszott, és két nap volt a mérkőzések között, addig az ESMTK-nak elmaradt a hétvégi mérkőzése, így lényegesen többet pihenhettek. Pölöskei Gábor erre is kitért értékelőjében: – Visszautalnék arra, amiről beszéltünk múlt héten, hogy azonos terhelése van a két csapatnak, hiszen vasárnap meccs, szerdán meccs. Mint kiderült, az ő meccsük elmaradt, így nem voltunk egálban. Frissebbek, kipihentebbek voltak, ez döntőnek bizonyult. Sokat dolgoztunk, de a könnyű gólok meghatározták a mérkőzés kimenetelét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!