Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Végre itt a folytatás!

Publikálva: 2018.02.24 Frissítve: 2018.02.23 Labdarúgás

Vasárnap már bajnokin szoríthatunk kedvenceinknek.

Igazi rangadóval kezdjük a tavaszi idényt az NB II-ben, hiszen a harmadik helyen álló Békéscsaba 1912 Előre együttesét látjuk vendégül. Boér Gábor gárdájának nem jött jókor a téli szünet, hiszen remek formában játszottak: utolsó négy mérkőzésükön kilenc gólt rúgtak, mindössze kettőt kaptak és begyűjtötték az összes megszerezhető pontot. Eddig tíz meccset játszottak idegenben a lila-fehérek a 2017/2018-as szezonban, a mérlegük hat győzelem, egy döntetlen, három vereség, tíz kapott és húsz rúgott gól.  

A mieink a szerdai, 4-0-ás Sényő elleni találkozóval már megnyitották a tétmeccsek sorozatát, de a Békéscsaba sokkal nagyobb falat lesz. Az ősszel, a pontvadászat harmadik fordulójában rendkívül küzdelmes találkozón 0-0-át játszottunk a csabaiakkal, amit Katona Máté kiállítása miatt végül tíz emberrel kellett befejeznünk. Érdekesség, hogy azóta sem végződött döntetlenre tétmérkőzésünk.

Csapatkapitányunk, Kanta József a kupameccs után elmondta, jobban kell teljesítenünk, hogy vasárnap három pontot szerezhessünk.

– Természetesen készen állunk, de ez a játék, amit ma nyújtottunk, kevés lesz. A Békéscsaba rendkívül erős, ezért ellenük nem engedhetünk meg ilyen hibákat.

A két csapat eddig 49 alkalommal találkozott élvonalbeli mérkőzésen, ebből 25 MTK győzelem, 10 döntetlen és 14 Békéscsaba siker született, 77-49-es gólkülönbséggel a javunkra.

Feczkó Tamás nem számíthat Gera Dánielre, Hrepka Ádámra, Szentpéteri Viktorra, Szerencsi Miklósra és Bori Gáborra sem, akik sérülés miatt kénytelenek kihagyni az összecsapást.

A találkozót Pillók Ádám vezeti, munkáját Leél-Őssy Ádám, Horváth Zoltán és Bertalan Dávid segítik.

A jegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos információk ITT találhatóak. A rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre
2018. február 25. 15:00 – Új Hidegkuti Nándor Stadion

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!