Kézilabda
Dakos Noémi

Végig tolták a tolnaiak (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.31 Frissítve: 2019.04.01 Kosárlabda női

Súlyos vereségbe szaladtunk bele az alapszakasz legvégén, bár tartalékosan a harmadik helyezett otthonában nem is várhattunk sokkal többet, mint amit elértünk: 102–51-re nyert a Szekszárd.

Ez is benne volt a pakliban: hogy a tét nélküliség ellenére a Szekszárd nem lazít, épp ellenkezőleg, már ellenünk megpróbálja felvenni a közelgő rájátszás ritmusát, amely számára jövő szombaton kezdődik. És számunkra is, tehát tulajdonképpen jó volt ez így, hogy jött szembe egy erős ellenfél, amely végig agresszíven védekezett, megmutatva, milyen stílusra van szükség manapság a pályán ahhoz, hogy eredményes legyél. A tavaly Magyar Kupát nyerő tolnaiak tolták végig ezerrel, ha nem náluk volt a labda, már a mi térfelünkön felvették az embert, űzték, hajtották – és ha tudták, belehajszolták a hibába. Az első negyedben bennünket kilenc eladott labdába, így hamar nagy előnyt szereztek, amit folyamatosan és egyenletesen növeltek, tehát nem vettek vissza.

Ez nem olyan mérkőzés volt, hogy a nagy előny birtokában jöjjenek csak a cserék.

Pontosabban jöttek a cserék a hazaiaknál, de koncepciózusan rotálva a társaságot, és a legvégén a legfiatalabbak is pályára léphettek – addig azonban a legjobbak játszottak, és a szekszárdiaknak úgy is sok jó játékosuk van, hogy nem állhatott be a térdét fájlaló Frida Eldebrink. A többi légiós közül azonban Ivana Dojkic (27 perc), Erica McCall (19), Abby Bishop (18) is bevetésre került, és bár nem hajtotta őket csapágyasra Djokics Zseljko, az általuk szerzett 45 pont kellő biztonságot adott a többieknek ahhoz, hogy nyugodtan játsszanak. Mi nem cserélhettünk olyan sokat, mert sérülések és betegségek miatt mindössze nyolc bevethető játékosa volt vezetőedzőnknek, és ebben benne volt nagy visszatérőnk Szabó Bettina, aki egy hét híján egyéves kihagyás után állhatott be újra.

Számunkra egyértelműen ő volt az amúgy 51 ponttal elvesztett meccs pozitívuma, tavaly tavaszi elülső keresztszalag-szakadása után bátor és jó játékkal tért vissza, dobott is gyorsan két duplát – a többit meg felejtsük el, illetve ahogy az elején írtuk, hasznosítsuk a tapasztalatokat a playoutra. Addig is egy kis számvetés: az alapszakasz számunkra két győzelemmel és 20 vereséggel záruló 22 mérkőzésén 1221 pontot dobtunk, amiből Szabó Flóra 276, Hegedűs Janka 217, Süle Krisztina 211, Czirják Noémi 132, Weber Fruzsina 123, Bernáth Réka 69, Szeitl Vanessa 59, Baksa Bettina 38, Koch Dóra 38, Pusztai Sára 23, Gróf Tímea 22, Schiroky Szonja 9, Szabó Bettina 4 egységgel vette ki a részét, tehát mind a 13 pályára kerülő kosárlabdázónőnk szerzett pontot.

Április 6-án a Vasas Akadémia otthonában kezdjük hatmeccses menetelésünket a bentmaradásért.

Nagy Dóra:Négy állandó játékosunk hiányzott, Szabó Bettinának pedig egy év után ez volt az első mérkőzése. Gratulálok a csapatomnak, mert amit elterveztünk, miszerint úgy vonuljunk le a pályáról, hogy mindent megtettünk, szívünket-lelkünket beleadtuk, azt meg is valósítottuk. Megfordult a fejemben, hogy a mérkőzés halasztását kérjem, de nem szerettem volna belerondítani a Szekszárd rájátszásába.

Végeredmény:

Atomerőmű KSC Szekszárd–MTK Budapest 102–51 (28–12, 23–14, 23–13, 28–12)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!