Atlétika
Nagy Marcell

Véget értek a küzdelmek

Publikálva: 2016.05.25 Frissítve: 2016.05.26 Asztalitenisz

Szentgyörgyi Róberttel értékeltük az MTK Budapest asztalitenisz-szakosztályának 2015/16-os idényét.

Az MTK Budapest asztalitenisz-szakosztálya három csapattal képviseltette magát a 2015/16-os bajnoki szezonban. Női együttesünk az Extraligában mérettetett meg, míg két férfi alakulatunk közül az egyik az NB III-as mezőnyben, másik pedig a Budapest bajnokságban szerepelt. Szentgyörgyi Róbert, technikai vezető értékelte csapataink teljesítményét. Lássuk!

– Kezdjük a hölgyekkel! Hogyan sikerült számukra az idény ebben a nagyon erős Extraliga mezőnyben?

– Nem csalódás a lányok szereplése, ennél sokkal többre nem számíthattunk, mert hihetetlen erős mezőnyben kellett helytállniuk. A szövetség engedélyezte, hogy egy egyesület két csapattal is indulhasson, így a Postás, a Szekszárd is kihasználta ezt a lehetőséget, együtteseikben több kínai játékossal. Erős volt az Erdért és a Budaörs, komoly háttérrel, a Kecskemét, ahol kiváló angol ping-pongos játszik, valamint a Soltvadkert is, ahol pedig két sztárjátékos is üti a labdát. A Statisztka és az MTK Budapest teljesen amatőrként szerepelt ebben a mezőnyben és nem tudtuk igazán megnehezíteni a profik dolgát. 6-1-es, 7-0-s vereségek tömkelege, a Statisztikát meg tudtuk verni, és a Postás kettő ellen kaptunk két pontot, emellett 16 vereség szerepel lányaink neve mellett. Végül, négy ponttal, a tízedik helyen végeztünk, és egymás elleni eredménnyel előzött meg minket a Staisztika. Az NB I. nyugati csoportból a Várpalota, a keletiből pedig az Orosháza feljutott, és mivel csak a Postás II. csapata lép vissza, így a kék-fehér lányoknak nincs helye a legjobbak között. A jövő még kérdéses, szeretnénk indulni az NB I-ben.

– Térjünk rá a férfiakra! Egyik csapatunk az NB III. Budapesti régiójában indult. Hogyan szerepeltek?

– Negyedik helyen zártunk, és mindössze egy ponttal csúsztunk le a dobogóról, az OVIT SE előzött meg minket. Egész szezonban nagyon harcoltak, hat mérkőzésen 9-7-re vesztettünk, ez példátlan. Ha csak egy összecsapáson 8-8-ra végzünk, akkor megismételtük volna a tavalyi bronzérmes teljesítményünket. Idős a csapatunk, de így is jó teljesítményt hoztak, végig hajtottak, és nagyon egységesen szerepeltünk, egész szezonban mindenki hasonlóan teljesített. Voltak bravúrgyőzelmek, megvertük a bronzérmes OVIT csapatát, de voltak meglepetés vereségeink is, kikaptunk a Tipográfiától, többször rapszodikusan teljesítettünk, de a hozzáállással sosem volt gond, mindenki, mindig odatette magát, és a harminc meccsünkből huszonegy győzelmet arattunk, emellett egy döntetlenünk, és nyolc vereségünk volt. Felkészültek voltak játékosaink, külön edzésekre is járnak, nagyon akartuk a bronzérmet, de kevésen múlt, hogy nem sikerült.

– Végül, de semmiképpen sem utolsó sorban beszéljünk másik férfi együttesünkről, akik Budapest I/C osztályban vitézkedtek! Milyen az éves mérleg?

– Erős a mezőnyben végeztünk a negyedik helyen. Két erősebb és két idősebb játékossal álltunk fel, végig harcoltunk, rendesen küzdöttünk, minden meccsen ki tudtunk állni. Nem volt esély előrébb végezni, a BVSC kilenc ponttal végzett előttünk a harmadik pozícióban, mögöttünk viszont már nagyon szoros a mezőny, egy-egy pont választja el egymástól a csapatokat., a mieinknek harminckilenc, a BKV harmincnyolc, az ABC Centerline II. pedig harminchét ponttal zárt. Szép eredménynek értékelhetjük az idei helyezésünket, harminc összecsapásunkból tizennyolcat megnyertünk, és három döntetlen mellett kilencszer vesztettünk. Kiegyenlített volt az őszi és a tavaszi szezonunk, az első felében háromszor kaptunk ki 9-7-re, a második etapban megfordult a dolog, akkor mi hoztunk három meccset a legszorosabb különbséggel.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy mindhárom csapatunknak erős mezőnyben kellett helyt állniuk, és lehetőségeinkhez képest a lehető legtöbbet kihoztuk a szezonból.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!