Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Véget ért a kaland (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.08.13 Frissítve: 2018.08.13 Labdarúgás női

Vereséggel, de emelt fővel búcsúzott csapatunk a Bajnokok Ligája selejtezőitől.

MTK Hungária FC–SK Slavia Prága 1-4 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 516 néző
Vezette: Karolina Radzik-Johan (Karolina Skalska, Veronica Vettorel, Graziella Pirriatore)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B. (Farádi-Szabó, 46.), Turányi, Demeter, Szabó D. – Papp D., Molen – Nagy L., Csányi (Oláh A., 77.), Szabó Zs. (Magyarics, 65.) – Cappuzzo
Vezetőedző: Cseh András

SK Slavia Prága: Votíková – Sedláčková, Bartovičová, Pincová, Sjöman – Svitková, Proffitt, Dubcová (Pěničková, 83.) – Divišová, Kožárová (Herndon, 72.), Szewieczková (M. Dubcová, 78.)
Vezetőedző: Pavel Medynský

Gól: Cappuzzo (39.), ill. Szewieczková (18.), K. Dubcová (63.), Divišová (72.), Svitková (88.)
Sárga lap: Farádi-Szabó (88.), ill. Divišová (21.)

Hétfő délután a BL-selejtezőkörének legmagasabban jegyzett együttese, az SK Slavia Prága várt csapatunkra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ellenfelünk a Mitrovicát 4-0-ra, az Ataşehir Belediyesport 7-2-re győzte le. Cseh András tanítványai 6-1-re verték a koszovói bajnokot, a törökökkel viszont 2-2-es döntetlent játszottak.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, többnyire a mi térfelünkön zajlott a játék, Pavel Medynský tanítványaai elsősorban beívelésekkel igyekeztek veszélyeztetni. A 18. percben végül góllá érett a prágaiak fölénye: egy jobb oldali beadást követően Tóth csúsztatott bele a labdába, amely így Tereza Szewieczková elé került, aki kapásból kilőtte a hosszú alsót (0-1).

A bekapott gólt követően kezdett magára találni csapatunk, egyre többet jártunk az ellenfél térfelén. A 25. percben a jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást, átkerült a labda a hosszúra, ahol Demeter átvette azt, beesernyőzte védőjét, majd visszaemelt a kapu elé, azonban a védők végül tisztázni tudtak.

Nem sokkal később egy felszabadítást követően Papp Dorka próbálkozott 25 méterről, azonban Barbora Votíková hatalmas bravúrral a léc fölé tolta a labdát. Egyre inkább úgy tűnt, a lányok végre elhitték, igenis van keresnivalójuk.

A 39. percben aztán megszületett a várva várt MTK-gól: Kayla Cappuzzo kapott labdát a balösszekötő helyén, háttal a kapunak, majd 15 méterről, félfordulatból, kipókhálózta a hosszú felsőt (1-1). „Helyezhette volna jobban!” jegyezte meg lakonikusan Cseh András.

A játékrész hajrájában Pertra Divišová ugrott ki remek ütemben a védők közül, de Szőcs Réka útját állta, így 1-1-es állással ért véget az első félidő.

Cseh András egy helyen változtatott a szünetben, a sérült Tóth Barbara helyett Farádi-Szabó Edina lépett pályára.

A második játékrész elején nekünkrontottak a vendégek, Szőcs Rékának több alkalommal is bravúrral kellett hárítania, de szerencsére mindannyiszor a helyén volt.

Az 53. percben már Kayla Cappuzzo tört befelé a bal szélről, a rövid alsót vette célba, de Votíková hárítani tudott. Alig két perccel később Svitková ívelt kapura szabadrúgásból, azonban Szőcs a léc fölé tornázta próbálkozását.

Egy óra játék után Szőcs Réka hárította bravúrral Szewieczková életerős lövését, a kipattanót pedig Demeter fejelte szögletre az érkező prágai támadók elől.

A 63. percben aztán ismét betaláltak a csehek: a mieink szerelési kísérletét követően Kamila Dubcová csapott le a labdára, kapura tört, és Szőcs mellett a hosszú alsóba tekert (1-2).

A 69. percben Papp Dorka ívelt remekül a védők mögé, a jó ütemben kilépő Cappuzzo azonban a kapu fölé bombázott.

A 72. percben bevitte a kegyelemdöfést a Slavia: Petra Divišová kapott labdát a jobbösszekötő helyén, és a menteni igyekvő Szabó Dorka mellett a léc alá lőtt (1-3).

A folytatásban Magyarics Zoé és Oláh Adrienn is pályára lépett, mentünk előre becsülettel – már amennyire az ellenfél engedte –, de a szépítésre már nem futotta az erőnkből. Sőt, a 88. percben egy bal oldalról érkező lövést követően Szőcs Réka csak belekapni tudott a labdába, a kipattanót pedig Svitková belsőzte a kapunkba (1-4).

A hajrában több gól már nem esett, 4-1-re nyert a Slavia Prága.

Cseh András:Gratulálok a lányoknak a hozzáállásukhoz és a játékhoz is. A Slavia jobb csapat, mint mi, de ennyivel talán nem, túlzó a különbség. Mindenesetre megérdemelten nyertek, sok sikert kívánok nekik a továbbiakra!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!