Atlétika
Nagy Marcell

Véget ért a felkészülés

Publikálva: 2018.08.28 Frissítve: 2018.08.28 Kézilabda

Az FTC-Rail Cargo Hungaria vár ránk a K&H liga nyitófordulójában.

Véget ért a felkészülési időszak, szombat délután kezdődik a K&H női kézilabdaliga 2018/19-es szezonja. Golovin Vlagyimir tanítványai hazai és európai élcsapatokkal mérték össze erejüket a nyáron.

– Alapvetően jól sikerült a felkészülés, elkerültek minket a súlyosabb sérülések, igaz, adódtak nehézségek is, mint például Lilija Gorilszka távozása. A vezetőséggel együtt igyekszünk megoldani ezt a problémát – kezdte Vova. – Rendkívül erős csapatok ellen léptünk pályára, de így is volt pár győzelmünk, ezekre lehet építeni a jövőben. Egyelőre kicsit felemás a játékunk, ezen még igyekszünk javítani, de sok időnk nem maradt: a hétvégén jön a Ferencváros, utána pedig fontos alsóházi rangadó vár ránk.

Vezetőedzőnk – a felkészülési időszak tapasztalataiból kiindulva – úgy érzi, a kemény védekezés lehet csapata legnagyobb fegyvere.

– A stabil védekezés és kapusteljesítmény mindennek az alapja. A felkészülési meccseken is látszott, hogy amikor rendben volt a védekezésünk, akkor Győri Barbi és Lajtos Nóri is kiválóan védett. Ez lehet az eredményességünk kulcsa.

Ezúttal sem volt szerencsénk a sorsolást illetően: az első fordulóban a K&H liga egyik legerősebb csapata, az FTC-Rail Cargo Hungaria látogat az Elektromos Csarnokba.

– Lassan két éve, hogy időről-időre együtt edzünk a Fradival, nagyon jó a viszony, mégis a legnagyobb vereségeket rendre ellenük szenvedjük el. Most azon leszünk, hogy minimalizáljuk a különbséget a két csapat között, nyilván a Ferencváros sem a rajtra időzíti a csúcsformát, ezt kellene kihasználnunk.

A szombati mérkőzésen Marton Zsófia és Szabó Eszter fújja a sípot.

2018. szeptember 1. 18:00 MTK Budapest–FTC-Rail Cargo Hungaria; Elektromos Csarnok (1138 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)
 


Az MTK Budapest női kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!