Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Vb-re készül Márton Anna és a csapat

Publikálva: 2017.07.10 Frissítve: 2017.07.08 Vívás

Lezárult a nevezés a lipcsei vívó világbajnokságra. A július 19. és 26. közötti rendezvény több szempontból máris bekerült a sportági rekordok könyvébe. Soha ennyi ország (119) nem indult még vívóversenyen.

Számunkra a női kard lesz a legizgalmasabb szám a világbajnokságon, hiszen itt versenyez az MTK Budapest sportolója, Márton Anna. Az egyéni versenyre 110-en neveztek, míg a csapatversenyben 24 ország indul.

Valószínűleg ebben a fegyvernemben mondható el leginkább, hogy változott a mezőny Rio óta. Két klasszis, a még mindig a rangsor 16., illetve a 21. helyén álló olimpiai és világbajnok orosz Velikaja, illetve az amerikai Zagunis gyermeket vár, ráadásul az ukrán Harlan csak a szezon legvégére tért vissza, míg az egyéni riói aranyérmes orosz Jegorjan az Eb egyéni versenyét és a világbajnoki felkészülés javát sérülés miatt kihagyta. Lipcsében azért már ott lesz, miként a világranglista második helyén álló magyar klasszis, a természetesen kiemelt Márton Anna is.

A 32-be „befért” még egy magyar, a 30. helyen álló újdonsült Eb-bronzérmes Pusztai Liza, aki 16 életévével küldöttségünk legfiatalabb tagja lesz Lipcsében.

Csapatban a mieink a nyolcadik helyről startolnak, és mivel az olimpián tavaly nem indulhattak, így nem esik ki pontjuk, jó szereplés esetén garantált a 7. helyre való előrelépés, ami Tokiót érne két év múlva. Jelen állás szerint – amennyiben késve nem nevez még egy válogatott – a mieink a nyolcaddöntőben kezdenek Mexikó ellenében, győzelem esetén a negyeddöntőben Olaszország következne. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!