Keresés

Vasárnapi győzelmek

Publikálva: 2017.02.27 Frissítve: 2017.02.27 Sakk

Szabolcsi János beszámolója a bajnokság hétvégi fordulójáról.

MTK Budapst - Pénzügyőr II. 7,5:4,5

Ezt a meccset is megnyertük, akárcsak az eddigieket. Vezetjük a csoportot, menetelünk az NB I. felé, de még semmi sem biztos.

Az első táblán Kállai Gábor ismét tanári játékot mutatott be, sötéttel hamar kedvező állásba került, ellenfele taktikai megingását pedig könyörtelenül használta ki. A másodikon Fehér Ádám szép és biztos győzelemmel mutatkozott be az MTK-ban. Pozícióelőnyét türelmesen fokozta nyerésig. Juhász Ármin ellen váratlanul az amúgy külföldön élő Schneider Veronika ült le. A női olimpikon gyalogáldozattal támadott, és Árminnak bele kellett nyugodnia a lépésismétléses remibe. A negyediken Juhász Kristóf gyalogelőnyt szerzett, és reménykedtünk a teljes egység megszerzésében, de csak a fele sikerült. Az ötödik táblára Doleschall György ugrott be az utolsó pillanatban, beteg játékosunk helyett. Éles, izgalmas partijában sajnos az ellenfél támadása bizonyult erősebbnek. Jean-Luc Roos nehéz állásba keveredett, a végén örülhetett a reminek. Én is inkább alulról remiztem, elfogyott az anyag. Boros Dániel lenyűgözően mozgósította erőit az ellenfél királya irányába, és impozáns, átütő támadással nyert. Berta Sanca is remekül játszott: beáldozott csomó anyagot, és támadása védhetetlennek bizonyult. Az utolsó három táblán Honos Attila, Csonkics Tünde és Fodor Balázs derekasan próbálkoztak, de nem sikerült előnybe kerülniük, és – a bajnokság állására is tekintettel – helyesen nem vállaltak túlzott kockázatot, remiztek.

MTK Budapest II.-Nyergesújfalu 9,5:2,5

A sereghajtót – igaz, némi szerencsével – nagy arányban sikerült megverni. Az első táblán Mark Lyell hosszú partiban, de biztosan nyert sötéttel is, már a megnyitástól kezdve fölényesen állt. Vitályos Marci kiválóan játszott az ellenfél legjobb sakkozója ellen, már-már nyerőesélyesnek is látszott az állás, de végül remi lett. Molnár József gyalogot adott kezdeményezésért, és nagyon szépen túljátszotta ellenfelét. Tóth-Katona Tamás idén egyszerűen ellenállhatatlan. Azok a változatok, amelyekkel tavaly szenvedett, mostanában dalolnak a keze alatt. Kovácsy Barna sötéttel is nagyon biztosan szállította a remit, talán itt-ott jobban is állt egy kicsit. Misja Schreuder nyugodt remivel zárt. Michael Yip királyát sajnos fergeteges támadással megölték. Juhász Ágoston pontos pozíciójátékkal egy, két, majd három gyalogelőnyt szerzett  Idősebb ellenfele nem adta fel, így hát Ágoston mattolt. Gehér Koppány jó ütemben áldozta vissza a tisztet, leszerelte ellenfele támadását, az övé viszont átütött. Birovecz Ben Jordán görcsösen játszott, komoly anyagi hátrányba került, azonban ellenfele ügyetlen lépéseit kihasználva mattolt. Jordán eddig mind a hét játszmáját megnyerte.  Virág Bálint és az újonc Barsi Botond jóval gyengébb ellenfeleiket pontos játékkal gyorsan győzték le.

A csapat tartja a negyedik helyét, ám az utolsó két fordulóban a két legerősebb ellen játszunk.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!