Taekwondo
Patakfalvy Luca

Vasárnap újabb két éremmel gazdagodott atlétika-szakosztályunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.18 Frissítve: 2018.02.18 Atlétika

Két többpróbázónk gyarapította az éremgyűjteményt.

A varázslatos első nap után, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság második napján is remekül teljesített szakosztályunk.

Először Nagy Marcellnek szurkolhattunk, aki rúdugrásban a 9. helyet szerezte meg 440 centiméteres kísérletével, így elmaradt idei legjobbjától.

Nem úgy Szabó Beatrix, aki hármasugrásban utolsó próbálkozásával egyéni csúcsot javított, 12.24 méterre repült, ami a harmadik helyre volt elég. Bea csak a közelmúltban kezdett el edzeni erre a versenyszámra, elsősorban többpróbázó, így kellemes meglepetésként érte az eredmény.

– A szombati napommal nem voltam megelégedve, a távolugrás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, talán picit már akkor is a hármasugrást vártam. Ugyan nem szoktam ebben a számban indulni, megbeszéltem Szabó Dezsővel, hogy kipróbáljuk. Tavaly a csapatbajnokságon jól ment, és most is sikerült remek eredményt elérni. Azért is különleges ez a helyezés, mert nem igazán készültem a számra, azon kívül, hogy edzésen néhányszor ugrottam – mondta mosolyogva bronzérmes atlétánk.

Bea magasugrásban a 11. helyen zárt, de itt sem maradtunk érem nélkül, hiszen Krizsán Xénia 174 centiméterrel második lett.

Összesen két arany, két ezüst és egy bronzéremmel zártuk a hétvégi versenyt, ami kiváló teljesítmény a szakosztálytól. Szabó Dezső, klubunk edzője is elégedett volt a kétnapos megmérettetésen látottakkal.

– Még soha nem szerepeltünk ilyen jól országos bajnokságon. Naszti 60 méteres győzelme papírforma volt, de távolugrásban nagyon össze kellett szednie magát ahhoz, hogy első legyen. Xéni két számban is nagyot küzdött, míg Bea bronzérme hármasugrásban igazán nagy meglepetés volt. Egyedül Nagy Marcell miatt van hiányérzetem, mert szerintem ő is dobogós lehetett volna, ha hozza idei legjobbját.

A fedett pályás szezon ezzel legtöbb atlétánk számára véget ér, Krizsán Xénia azonban nem pihenhet, hiszen március elején rendezik a világbajnokságot, ahol ötpróbában fog indulni.

– Egy hetet közepes erősséggel edzünk, utána már könnyű munkát végzünk, hiszen másodikán már verseny van. Szerintem Xéni képes arra, hogy megjavítsa legjobbját, és remélem, jobb eredményeket tud elérni, mint előző héten itthon. A magasugrás, a távolugrás és a 800 méter a kulcsszámok. Ha ezekben jól teljesít, meg lehet az egyéni csúcs – vélekedett Szabó Dezső.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!