Atlétika
Kulunics Vince

Varsóban küzdöttek az MTK Budapest taekwondosai

Publikálva: 2015.09.06 Frissítve: 2015.09.06 Taekwondo

Az MTK Budapest három, Brüll Alfréd akadémistája vett részt a Varsóban rendezett G1 besorolású, olimpiai kvalifikációs taekwondo versenyen. A Lengyel nyílt bajnokságon világranglista pontokat is szerezhettek a versenyzők.

Az ifjúsági 55 kg-os súlycsoport első fordulójában Patakfalvy Csenge 12-7-re verte a francia Dahout, majd a nyolcaddöntő sem jelentett nehézséget a kiváló sportolónak: az osztrák Stockl-t 10-4-re győzte le. A negyeddöntőben a svéd Larsson következett, akit Csenge 6-3-ra vert, de az elődöntőben, a későbbi győztes spanyol Fernandez ellenében már nem sikerült a bravúr, az ibériai magabiztosan jutott fináléba (14-1).

Ugyanebben a kategóriában, de a másik ágon küzdött Nagy Nikolett. Első meccsén a fehérorosz Pachbut ellenében 20-12-re nyert, majd a lengyel Barbic következett, az eredmény 15-10 lett a Niki javára. A negyeddöntőben az osztrák Hoeglinger ellen szorosabban alakult az eredmény, de a győzelem ismét Nagyé lett (8-7). Az elődöntő azonban a lengyel Adamkievicz sikerét hozta, aki 14-2-re győzte le a fiatal magyart és jutott a döntőbe.

Patakfalvy Luca, a lányok 46 kg-os súlycsoportjában az azeri válogatott Csiftcsi ellen kezdett. A mezőny két, messze legerősebb versenyzője került össze az első fordulóban. A kiegyenlített csatában szerencsés fejtalálattal nyert az azeri versenyző, és azután meg sem állt a dobogó csúcsáig. Ez persze egyáltalán nem vigasztalta Lucát, de tény, hogy ennél balszerencsésebb sorsolást elképzelni sem lehetett.

Az MTK Budapest szakosztályának tagjai közül Szatmár Kadosa a felnőtt 68 kg-ban szerepelt és miután az első körben 11-10-es szoros győzelmet aratott a norvég Daste ellenében, a második fordulóban a lengyel Wielgostól elszenvedett vereségel kényszerült búcsúzni a további küzdelmektől (9-10). Hasonló volt a helyzet Sarai Ádám esetében is, aki az ifi 59 kg-ban a fehérorosz Bokau elleni 10-4-es győzelem után kapott ki az ugyancsak fehérorosz Anusevicstől 22-3-ra. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!