Atlétika
Nagy Marcell

Várakozáson felül

Publikálva: 2017.08.01 Frissítve: 2017.07.31 Torna

Az EYOF-on remeklő Schermann Bianka mesterével, Botyánszky Mariannal beszélgettünk.

Nem volt könnyű dolga, mégis remekül szerepelt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Schermann Bianka, az MTK Budapest tornásza. Pedig nem alakult szerencsésen a Brüll Alfréd Akadémia tehetségének felkészülése.

Biankának gyakorlatilag fél éve volt felkészülni az EYOF-ra – mesélte Botyánszky Mariann, szakosztály-igazgató. – Egyrészt január óta új edzővel dolgozik, akivel természetesen időbe telt az összecsiszolódás, másrészt ősszel kisebb porcsérülés miatt csak korlátozott munkát tudott végezni. Nem volt tehát könnyű dolga, de nagyon szépen vette az akadályokat. Voltak persze mélypontok, amikor kiütközött a fáradtság, az izgalom, mégis remekül szerepelt a válogatókon: nem volt kérdés, hogy ott lesz Győrben.

Az MTK Budapest tornásza csapatban a negyedik (103.600 pont), egyéni összetettben a kilencedik (51.350), a szerenkénti döntőben pedig hetedik helyen (12.633) végzett talajon.

– Bianka végtelenül szerethető leány, nagyon jól kijön a társaival, igazi közösségi lény, igényli a társaságot. Mindent alárendel a sportnak, gyakorlatilag a teremben éli a fél életét, rengeteget készült az EYOF-ra is – jellemezte tanítványát Botnyánszky Mariann. – Nyilván az életkorából adódóan még alakul a személyisége, keresi önmagát, de mindenképpen remek csapatjátékos.

A Brüll Alfréd Akadémia kiválósága kiemelkedik a korosztályából, de természetesen még hosszú út áll előtte.

– Nagyon fiatal, 14 éves kislányról beszélünk, rengeteget kell technikailag fejlődnie, illetve az elemnehézség tekintetében is előre kell lépnie. Nekünk most elég összetett a felkészülésünk, mivel mind a két szempontból erősítenünk kell. Előfordult, hogy néhány gyakorlat nehézségét le kellett építenünk, hogy a kivitelezés miatt ne vonjanak le. Amúgy nagyon szép, új elemeket tud már végrehajtani, szereti is ezeket gyakorolni kikapcsolódásként, aztán majd az ősszel, vagy legkésőbb tavasszal versenyen is bemutathatja őket.

A remek szereplés ellenére sem áll meg az élet a tornászok háza táján, jönnek a további versenyek, folytatódik a felkészülés.

– Most már javarészt hazai versenyek várnak ránk: a csapatbajnokság második fordulója, decemberben lesz mesterfokú bajnokság is, ahol a juniorok a felnőttek között mérettetik meg magukat – vázolta fel a terveket Mariann. – Szóval a második félévben lezárjuk a második fordulós versenyeket, és gőzerővel készülünk a jövő évi junior Európa-bajnokságra. Ez utóbbinak rendelünk alá nagyjából mindent a következő egy évben, hogy kiküszöböljük az EYOF-on elkövetett kisebb-nagyobb hibákat. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!