Atlétika
Krizsán Xénia

Van miért visszavágni

Publikálva: 2018.03.31 Frissítve: 2018.03.31 Labdarúgás

A Dorogot fogadjuk.

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Dorogi FC együttesét fogadjuk. Ellenfelünk jelenleg a 13. helyen áll, és tavasszal még nem sikerült egyszer sem győzniük. A Budaörs és a Gyirmót ellen vereséget szenvedtek, a Barcika, valamint a Szeged ellen pedig 0-0-ás döntetlent értek el. Idegenben eddig nem mutatott jó teljesítményt a dorogi alakulat, hiszen mindössze egy meccset nyertek az évben hat döntetlen és öt vereség mellett.

A mieinknek remekül megy hazai pályán, hiszen sorozatban 13 találkozót nyertünk meg. A hétközi, csütörtöki fordulóban azonban botlottunk, hiszen a Nyíregyháza 2-0-ra legyőzött minket, így elszenvedtük első tavaszi vereségünket.

A meccstörténelem 41 első-, és 3 másodosztályú MTK–Dorog meccset számlál és kék-fehér fölényt mutat. Az NB I-ben 24 győzelmet, 9 döntetlent és 8 vereséget jegyzünk, míg az NB II-ben MTK győzelem mellett egy dorogi siker született. Ez pont a tavaszi szezon 9. fordulójában történt, akkor 2-1-re nyertek a dorogiak, ami első vereségünk volt az NB II idei kiírásában, így van miért visszavágni.

Vezetőedzőnk nem számíthat a hasfali sérvműtét után lábadozó Gera Dánielre, a vállműtét után gyógyuló Baki Ákosra. Nem játszik Balogh Béla, aki combhajlító izomhúzódás után már könnyített edzéseket végez. Mellettük Takács Ronald játéka is kétséges, aki hosszú betegsége után még nincs tökéletes állapotban. Farkas Balázs vádlijában izomhúzódás van, míg Szerencsi Miklós a héten porcműtéten esett át, Torghelle Sándor combjában pedig a Budaörs elleni, hazai mérkőzésen keletkezett vérömleny. Borbély Bálint az egyik edzésen kapott rúgást a sarokcsontjára, ezért kihagyta a Nyíregyháza elleni mérkőzést.

A mérkőzést Takács János vezeti. Segítői Bornemissza Norbert, Garai Péter és Radványi Ádám lesznek.

A jegyvásárlással és beléptetéssel kapcsolatos információk ITT találhatók.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Merkantil Bank Liga, 28. forduló
MTK Budapest–Dorogi FC
2018. április 1. 19:00 – Új Hidegkuti Nándor Stadion
TV: M4 Sport

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!