Kézilabda
Török Lilly

Valóra vált álom (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.01.26 Frissítve: 2019.01.26 Tenisz

Kapros Anikó és Piros Zsombor után Nagy Adrienn a harmadik magyar juniorkorú teniszező, aki nyerni tudott Melbourne-ben a korosztályos Australian Openen.

Az álom mostantól valóság Nagy Adrienn számára, aki magyar idő szerint pénteken délelőtt a japán Kavagucsi Nacumi oldalán megnyerte a korosztályos Australian Open leány páros döntőjét. Az MTK Budapest 17 éves játékosa és partnere 6:4, 6:4 arányban verte az amerikai Chloe Beck, Emma Navarro kettőst, és ezzel neve felkerült a teniszezők dicsőségtáblájára.

A fiatal játékos nagy elhatározással készült a sorsdöntő fináléra, honlapunknak már az elődöntő után is azt nyilatkozta, hogy győzni érkezett Melbourne-be. Ez a töretlen hit kifizetődőnek bizonyult, bár a találkozó után még szinte fel sem tudta fogni, ami vele történt.

Harmadszor játszottunk együtt Nacumival, és most, amikor a leginkább szükség volt rá, ment a legjobban – mondta boldogan az eredményhirdetés után Nagy Adrienn. – Úgy mentünk fel a pályára, hogy élvezni akarjuk a meccs minden pillanatát, s ez sikerült is. Most még furcsa számomra ez a nagy kavalkád, ami körülvesz, de nagyon jól esik a figyelem. Most egy picit élvezem a győzelem pillanatait, aztán minden megy tovább, hiszen a végcélom az, hogy profi játékos legyek. S bármilyen szép is ez a diadal, csak egy állomás a megkezdett úton. Igaz, az egyik legfontosabb. Szakmai szempontból ez most remek visszajelzés számomra. Egyrészt igazol, hogy megérte ilyen sokat dolgozni érte, másrészt további munkára sarkall.

Adrienn édesapja s egyben edzője, Nagy Tamás még lányánál is elfogódottabb volt a döntőt követően, s csak annyit tudott mondani: „Hihetetlen érzés!” A szakember néhány másodperc múltán persze összeszedte gondolatait, és érzelmei dacára megpróbálta elemezni a döntőn történteket.

Annyira jól játszottak, hogy nem is lehetett más a végkimenetel – idézte fel a találkozót Nagy Tamás. – Nem vagyok elfogult, de úgy érzem, Adri vitte a hátán a párost, még soha nem láttam olyan jól játszani, mint az utóbbi napokban. Igazából a mai volt a csúcs, hiszen maximum másfél játék erejéig volt halványabb, egyébként száz százalékon pörgött. Jól szervált, jól fogadott és kiemelkedően röptézett. Tudtam, hogy jó versenyző típus, ám az nekem is meglepetés volt, hogy ennyire. A győzelem legfontosabb feltétele persze az volt, hogy Nacumival tökéletesen megértették egymást, s mind a ketten a maximumot hozták ki magukból.

A korábbi sikeres profi teniszező, Csurgó Virág lánya és tanítványa, Nagy Adrienn korosztályos GS-győzelmével péntek délelőtt hivatalosan is csatlakozott az előtte lépdelő utánpótláskorában kiugró eredményeket elérő nagy generációhoz, amelyet többek között Valkusz Máté, Gálfi Dalma, Stollár Fanny, Bodnár Anna és Piros Zsombor képvisel. Utóbbi és a még mindig csak 19 éves Piros Zsombor éppen két évvel ezelőtt, 2017 januárjában diadalmaskodott Melbourne-ben. Előtte, 2000-ben Kapros Anikó tette le névjegyét Ausztráliában, hiszen a junior lányok mezőnyében egyesben és párosban is nyerni tudott.|

Nagy Adrienn számára azonban még korántsem ért véget az esztendő, hiszen utolsó éves juniorként ez csak a szezon kezdete volt. Még további három korosztályos Grand Slam-torna vár rá azelőtt, hogy végérvényesen a felnőttek közé igazolna.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!