Kézilabda
Kobela Tamara

Válogatott kötelezettségek

Publikálva: 2018.01.03 Frissítve: 2018.01.02 eSport

A virtuális válogatottba több játékosunk is behívót kapott.

Január 18-án kezdetét veszi az ITFA Európa-bajnoki selejtezősorozat, melyben Magyarország is érintett. Bár még sok idő van a mérkőzésekig, a keretet már kihirdették. A kialakításában a szövetségi kapitányi csapat véleménye mellett a bajnokságot lebonyolító szervezet, a VPG statisztikái, illetve csapatvezetők egyéni véleménye is számított.

Érdekesség, hogy az U21-es, úgymond „B" válogatottból 7 játékos került fel, így ott is több hely vár betöltésere. Számukra a világbajnoki selejtezősorozat folytatódik január 21-én.

A válogatott kerete: 

Kapus: Gengszter (Wonder Stag eSport)
Védők: Eger (Wonder Stag eSport), Karpi Feri (QPR eSport), Ricsko (Kabbe a Passzt), Latyak (MTK Budapest eSport), Pityke (Wonder Stag eSport), Arsenalfan (Hungarian Unity), ZG (Dr. Relax eSport), Bada (Wonder Stag eSport),

Középpályások: Rácz Bandi (MTK Budapest eSport), Patesz (Kryptic XI), Zoli (Wonder Stag eSport), Dávid (Wonder Stag eSport), Nyári István(Hungarian Unity), Szabi (Dr. Relax eSport), Horvát Bazsi (MTK Budapest eSport), Majorosi Krisz (MTK Budapest eSport), Soso (Wonder Stag eSport)

Támadók: Karika (Wonder Stag eSport), Aranyhaj (Natio Hungarica)

Szövetségi kapitányként pedig Pedro (MTK Budapest) tevékenykedik.

Csapatunkat a védelem közepéről Latyak képviseli, aki a bajnokságban 10 mérkőzésen 2 gólnál jár, 8.3 átlagértékeléssel együttesünk egyik legstabilabb tagja.

A középpályára három játékost adunk. Rácz Andris, a csapatkapitány-helyettese az MTK Budapestnek, aki irányító, vagy belső-középpályás poszton is megállja helyét, szintén 10 mérkőzésen van túl idén, ezeken 4 gólt és 3 asszisztot jegyzett, 8.28-as átlagával pedig nincs sokkal lemaradva Latyak mögött. Bandi mellett Horvát Bazsi kapott behívót, aki minden mérkőzésen pályára lépett idén, ezeken 7.9-es átlagot produkált. Bazsi vezeti a házi góllövőlistát 10 találattal, ezeken felül 5 alkalommal előkészítőként került a jegyzőkönyvekbe.

Csapattagként szerepel még a névsorban Majorosi Krisz, aki 9 mérkőzésen szerepelt. Krisz az 1v1-es válogatót követően került csapatunkhoz, és remek játékával, fontos gólokkal hálálta meg a bizalmat. 9 mérkőzésen 7 gól, 5 gólpassz szerepel a neve mellett, és 8.4-es átlaga is mutatja képességeit. 

Csapatkapitányunk, Pedro szövetségi kapitányként tevékenykedik. Ugyan a háttérben több szereplőből álló stáb munkálkodik, de ennek a vezetőjeként ő ülhet a virtuális kispadra.

Magyarország az „A" csoportban szerepel Olaszország, Svédország, Írország és Észak-Írország mellett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!