Atlétika
Jankovics Dániel

Vállalható vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.03 Frissítve: 2017.08.03 Kézilabda

Az Elek Gyula Arénában játszotta első felkészülési mérkőzését Golovin Vlagyimir együttese.

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 26-20 (11-10)

MTK Budapest:
Terenyi, Putz – Slakta 3, Szádvári 1, Tóth E. 2, Termány 6, Kovács G. 1, Dakos, Karnik 4, Gorilszka 2, Sallai, Juhász E., Blaubacher 1 (1)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 1-2, 10. p.: 4-5, 13. p.: 6-5, 19. p.: 7-7, 22. p.: 7-8, 27. p.: 8-9, 37. p.: 16-11, 46. p.: 20-15, 54. p.: 22-19, 57. p.: 23-20

Szerda délután, az Elek Gyula Arénában játszotta első felkészülési mérkőzését az MTK Budapest női kézilabdacsapata. Golovin Vlagyimir sérülés miatt nem számíthatott Lana Frankovicsra és Stranigg Zsófira, míg Háfra Noémi és Hlogyik Petra az U19-es Eb-szereplés miatt nem állt a vezetőedző rendelkezésére.

Bemutatkozhatott ugyanakkor három új szerzemény: Terenyi Bianka, Sallai Nikolett és Karnik Szabina is a Ferencváros ellen viselhette először az MTK Budapest mezét. Utóbbi szemmel láthatóan jól érezte magát benne, az ő nevéhez fűződött a találkozó legelső gólja.

Egyik oldalon sem volt gond az akarással, mégis látszott, a szezon első edzőmeccse zajlik: meglehetősen sok pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát. Egy hajszállal talán mégis a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első negyedórában szinte végig ők vezettek. Ehhez persze kellett a bátran vállalkozó Termány-Karnik páros, illetve az egy-két kifejezetten ígéretes védéssel előrukkoló Terenyi Bianka.

A Faluvégi Dorottyát és Márton Grétát nélkülöző FTC azonban nem hagyta lerázni magát, sőt, a szünetre már egygólos hazai vezetésnél vonulhattak a csapatok.

A második félidő elején állva hagyta ellenfelét a Ferencváros, és percek alatt ötgólosra növelte fórját. Ez a különbség a percek múlásával állandósulni látszott, hiába forgatta csapatát mindkét mester. A hajrához közeledve úgy tűnt, talán kicsit faragni tud hátrányából a vendégcsapat, de az utolsó percekben ismét a zöld-fehérek akarata érvényesült, így nem került veszélybe a hazai győzelem.

Az MTK Budapest legközelebb augusztus kilencedikén, Érden lép pályára a Budaörs ellen.

Golovin Vlagyimir:Az eredmény biztató, az előző szezonban két meccsen összesen 35 gól volt a különbség a két csapat között. Messzemenő következtetéseket persze nem érdemes ebből levonni, két fáradt csapat játszott, sok hibával. Ezek a meccsek azért vannak, hogy megnézzük, min kell csiszolni, javítani. A védekezésünkön például drasztikusan javítanunk kell, az első 15 percben mindössze egy megállító-faultot csináltunk, ez nagyon kevés. A támadójátékunkon nem akartunk sokat változtatni tavalyhoz képest, az mindenesetre nagyon biztató, hogy Termány Rita 16, Karnik Szabina pedig 13 átlövéssel próbálkozott. A kapuban Terenyi Biankának még szoknia kell, hogy mit várunk tőle, de az első félidőben produkált nyolc védés és tizenegy kapott gól nem rossz. Ha összeszokik az előtte játszó védelemmel, még sokkal jobb is lesz ez a mutató. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!