Tenisz
Fucsovics Márton

Utoljára otthon

Publikálva: 2018.03.08 Frissítve: 2018.03.08 Kosárlabda női

Női kosárlabdacsapatunk a múlt hétvégén szünnapos volt. Hazai pályán, a Győrt fogadva térhetnek vissza lányaink az NB I-be.

Csalódást keltő végeredmény született két hete a PINKK Pécsi 424 ellen. Nagy Dóra csapata nagy reményekkel vágott neki a találkozónak, amely végül nem alsóházi rangadóhoz illő játékot, nagyarányú pécsi győzelmet hozott.

Múlt pénteken a másodosztályú, szigetszentmiklósi BKG DSE ellen, edzőmérkőzéssel próbálta a szakvezetés ritmusba hozni a keretet, amely 74-49-es sikert, remek játékot hozott. Igaz kulcsemberünk, kezdő irányítónk Horváth Betti bokasérülést szenvedett, amellyel az egész heti edzésmunkából kiesett, várhatóan hétvégén sem léphet pályára.

Eközben a bajnokságban jókora fennforgás történt. Közvetlen riválisunk, a Vasas Akadémia begyűjtötte ötödik győzelmét, miután meglepetésre hatpontos különbséggel két vállra fektette a PEAC Pécs gárdáját.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt, a klubok zöme már a rájátszásra, esetünkben a Playout-ra készül. A kilencedik helyért várhatóan a három fővárosi alakulat vív majd oda-visszavágós harcot, amelybe az alapszakaszban szerzett győzelmeket viszik. Így tehát a Vasas jókora lépéselőnybe került, ráadásul a 21. fordulóban Vasas-PINKK meccset rendeznek, ahol ez az előny még tovább is nőhet.

Hétvégéhez közeledve, aktuális ellenfelünk már korántsem számít közvetlen riválisnak, Völgyi Péter együttese sokkal inkább a bajnoki dobogóért küzd. Régi ismerősök akadnak a zöld-fehéreknél, Simon Zsófia például még a jogelődünkben, a BSÉ-ben kezdte NB I-es karrierjét, de a Ceglédről szezon közben távozó Nagy-Bujdosó Nóra már egykori budapesti kék-fehérként térhet vissza Városmajorba.

A győriek múlt hétvégén ötödik vereségüket szenvedték el, némi meglepetésre a DVTK idegenben győzte le őket. Keretük ettől függetlenül nagyon erősnek számít, a magyar válogatott kvalifikációja során négy játékost adtak a nemzeti csapatnak, de WNBA tapasztalattal rendelkező külföldiek is akadnak.

Nem csoda, hogy Nagy Dóra reális célként az ellenfél megszorítását tűzte ki célul:

– Sajnos Horváth Betti sérülése miatt egész héten pihent, a munka nagy részét emiatt más szerkezetekben végeztük. Ettől függetlenül hiszem, hogy a lányok képesek megnehezíteni a Győr dolgát, teher nélkül, bátran kell játszanunk, nálunk jóval erősebb, tapasztaltabb csapat ellen, és ez jól szolgálhatja a készülést a Playout-ra.

Női kosárlabda NB I 20. Forduló MTK Budapest – CMB Cargo UNI Győr

Március 10. szombat, 18:00 óra - Városmajori Kosárlabdacsarnok

Facebook esemény

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!