Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Ünnepként tekintek a meccsekre – Magyar Bianka

Publikálva: 2020.07.10 Frissítve: 2020.07.10 Kosárlabda női

Kilencen maradtak, négyen érkeztek, s ugyanennyien távoztak – kialakult a TFSE-MTK Budapest női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának következő évadban szereplő kerete. A ligában történtek mellett a 2020/2021-es célokról beszélgettünk a vezetőedzővel, Magyar Biankával.

Nem várt győzelmekkel, némi meglepetésre a hatodik helyen zárta a TFSE-MTK a női NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokságot, amely – csakúgy, mint a szövetség égisze alá tartozó összes versenysorozat – a koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget. Önmagában ezzel az eredménnyel is elégedett lehetett volna a vezetőedző, Magyar Bianka, aki a ligában mutatott remeklés mellett a Magyar-kupa elődöntőjéig vezette tanítványait; mindezt úgy, hogy az első szezonja volt élvonalbeli mesterként a kispadon.


– Olyan érzés volt irányítani az első osztályban, ahogyan azt remélte? – kérdeztük a még mindig csak 29 éves szakembert.

– Hatalmas szenvedélyt érzek a sportág iránt. Az edzésekre menet, már a kocsiban hangolódom a tréningre, készülök az első sípszóra. Egyszerűen imádom; a meccsekre ünnepként tekintek, alig várom, hogy elkezdődjenek. Napról napra motiváltabban voltunk, és talán ez volt a sikerességünk egyik kulcsa: hihetetlen méretet öltött bennünk a bizonyítási vágy, sokszor azt hittük, megállíthatatlanok vagyunk.

A klub nemrégiben bejelentette a következő évadban szereplő keretét: négyen távoztak, ugyanennyien érkeztek.

– Tóth Tímea és Nevena Markovics érkezésével azt hiszem, bízhatok abban, hogy palánk alatt erősebbek leszünk. Mindkét játékosról elmondható, hogy jó keze van; bentről és kintről egyaránt veszélyesek lehetnek a gyűrűre. Alisia Jenkins és  Chanise Jenkins maradása kulcsfontosságú volt, emiatt nem kell teljesen újjáépítenünk a rendszert. Dúl Pankát és Katona Szidóniát is a csapatban köszönthetjük, mindketten lelkesek, örülünk annak, hogy velük dolgozhatunk. Reménykedünk abban, hogy a következő kiírásban is kellemes meglepetést okozunk.

A vezetőedző utóbbi mondatát nem hagyhattuk ennyiben: természetesen megkértük, fejtse ki a 2020/2021-es bajnokságot érintő terveit.

– A többi klubnak is ütőképes együttest sikerült összetennie, ebből adódóan vélem úgy, hogy erősebb lesz a következő liga, mint a legutóbbi, amely tehát fejlődik. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ettől függetlenül az tartjuk elsődleges célunknak, hogy bejussunk a playoffba; szeretnénk bepótolni azt, amit az idén nem élhettünk át a járványhelyzet miatt.

A TFSE-MTK KÖVETKEZŐ ÉVADBAN SZEREPLŐ KERETE
Maradt: Alisia Jenkins, Angyal Nikolett, Bernáth Réka, Boros Berta, Chanise Jenkins, Herman Alíz, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella, Németh Alma
Távozott: Süle Krisztina, Kristina Arsenics, Miháczi Diána, Doktor Anna
Érkezett: Dúl Panka (Győr), Katona Szidónia (DVTK), Nevena Markovics (SBS Ostrava), Tóth Tímea (UTSA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!