Atlétika
Jankovics Dániel

Ünnepi erőfelmérő

Publikálva: 2018.07.06 Frissítve: 2018.07.06 Torna

Nemzetközi mezőnyben készülhetnek az Eb-re tornászaink.

Szombaton rendezik az MTK 130 nemzetközi felnőtt és junior tornaversenyt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A klubunk alapításának 130. évfordulóját megünnepelni hivatott eseményen a házigazda magyarokon kívül Ausztria, Csehország és Szlovákia legjobbjai képviseltetik magukat.

– Nagyon örülök, hogy megrendezhetjük ezt a eseményt, büszkeséggel tölt el – kezdte Botyánszky Mariann, klubunk szakosztályvezetője. – Felnőtt és junior-csapatverseny lesz, négy ország részvételével. A szombati esemény – az ünnepi apropó mellett – az Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálja.

Tornászaink gőzerővel készülnek az augusztus 2. és 5. között, Glasgowban sorra kerülő kontinensviadalra. A mostani verseny remek alkalmat jelent, hogy az edzők felmérjék, hol is tartanak tanítványaik.

– Böczögő Dorina és Schermann Bianka is megméretteti magát az MTK 130-on. Most meg tudjuk nézni, hogy ki, hol tart a felkészülésben, min kell még javítani. Ebben a szakaszban még beleférnek a hibák, a csúcsformát majd augusztus elejére időzítjük – árulta el szakosztályvezetőnk.

Botyánszky Mariann – a felkészülés ezen szakaszában – még nem szívesen bocsátkozott volna esélylatolgatásba, csak azt reméli, a lányok a tudásuk legjavát nyújtják az Eb-n.

Böczögő Dorinának a dohai világbajnokság lesz az idei fő versenye, Schermann Biankának pedig az ifjúsági olimpia. Mindkét esemény októberben lesz, így tulajdonképpen az augusztusi Eb is a felkészülési időszakba esik.

2018. július 7. 10:30 MTK 130 Nemzetközi felnőtt és junior tornaverseny; Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.)

Ünnepi erőfelmérő

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!