Atlétika
Nemes Rita

Universiade: Aranyérmes a kardozó Márton Anna

Publikálva: 2017.08.22 Frissítve: 2017.08.22 Vívás

Aranyérmet nyert Márton Anna a tajvani Universiadén.

A Tajvanon zajló 29. nyári Universiadén Szatmári András, Kreiss Fanni aranyérme, Bányai Zsombor ezüstérme után a sportág ismét kitett magáért, a vívóversenyek harmadik napján is született magyar arany. Kardvívónk – a Brüll Alfréd Akadémia tagja –Márton Anna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem másodéves hallgatója hallgatója, női kardban egész nap kiemelkedően teljesített, és különösebb izgalmak nélkül jutott el a fináléig.

22 éves vívónőnk a nyolc közé jutásért a fehérorosz Andrejeva ellen 15-11-re nyert úgy, hogy helyenként nyolc találat különbség is volt a két versenyző között. Gárdos Gábor tanítványa a négy közé jutásért a japán Takasima ellen sem hagyott kétséget a győzelme felől, 15-6-ra győzött.

A világranglista-vezető Márton Annát az elődöntőben ismét japán várta, Misaki Emura, aki szintén nem találta az ellenszert, 15-8-ra kapott ki. A mérkőzésnek volt olyan szakasza is, amikor Márton egyhuzamban nyolc találatot vitt be.

A koreai világbajnoki ezüstérmes Hwang biztosan nem szívesen emlékszik majd a döntő elejére, mert a világbajnoki bronzérmes Márton pillanatok alatt 7-0 arányban elhúzott. A koreai vívónő visszakapaszkodott a meccsbe, de ahogy kezdett kritikusra fordulni a helyzet, Márton megint jobban odafigyelt és a férfi kardozók már rohanhattak is a pásthoz, hogy a levegőbe dobálják a15-12-vel Universiade aranyat nyert Márton Annát. 

Gratulálunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!