Taekwondo
Salim Omar

Újra nemzetközi porondon a legendás vívónő

Publikálva: 2017.04.22 Frissítve: 2017.04.21 Vívás

A korábbi világbajnok ezúttal európai babérokra tör.

Sákovicsné Dömölky Lídia lázasan készül a májusi, senior vívó Európa-bajnokságra. Az 1964-ben, csapatban olimpiai bajnoki címet szerző sportoló elmondta, 81 évesen is rendkívül motivált.

– Egyszerűen szeretem a sportot. Imádok lejárni a vívóterembe, és részt venni az edzéseken. Hetente több alkalommal is megfordulok ott, a szabadidőm hátralévő idejét pedig igyekszem az unokáimmal tölteni.

Lidi néni 19 évesen már egyéni világbajnoki címet is nyert, tavaly pedig, 80 évesen szeretett volna elindulni a világbajnokságon, de izomsérülés miatt erre nem volt lehetősége.

– Szerencsére teljesen felépültem a sérülésből, és ezúttal semmi nem hátráltatta a felkészülésemet. Nagyon rosszul érintett, hogy nem tudtam indulni a világbajnokságon, hiszen nehéz újra ugyanolyan formába kerülni.

A korábban edzőként és újságíróként is dolgozó vívónő tudja, nehéz dolga lesz a legjobbak közé kerülni.

– Természetesen szeretnék minél jobb eredményt elérni, hiszen sportoló soha nem mehet el versenyre úgy, hogy nem számít, hol végez. Ugyanakkor a tavalyi évet figyelembe véve örülök, hogy egyáltalán ott lehetek, mert nem sok embernek adatik meg, hogy ilyen korban is magas szinten tudjon versenyezni.

Az MTK sportolója a 75 éven felülieknek kialakított kategóriában fog indulni, amit nemrég vezettek be.

– Nagyon nagy segítség, hogy szorgalmazták ezt az új szabályt, hiszen így nem tíz, hanem a legtöbb esetben csak öt évvel fiatalabb versenyzőkkel kell megküzdenem. Persze előnyösebb lenne, ha csak 80 éven felüliekkel csapnék össze, de ez a változtatás így is rendkívül pozitív.

A verseny május 25-én kezdődik, Chiavariban, Olaszországban, így már csak picit több, mint egy hónap van hátra a megmérettetésig.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!