Tenisz
Babos Tímea

Újra bajnokcsapatot ünnepelhettünk

Publikálva: 2016.06.11 Frissítve: 2016.06.14 U16

Pénteken és szombaton három akadémiai csapatunkért szoríthattunk, nem hiába. A múlt hétvégén a tizennégy és a tizenhét évesek, most pedig az U16-os korosztályú csapatunk játékosainak nyakába került aranyérem.

Lássuk, mi történt a három összecsapáson, kezdjük a legidősebbekkel!

Az MTK Budapest U19-es csapata a felsőházi rájátszásból korábban elhalasztott, tizenkettedik fordulóval zárta a szezont. Fiataljaink péntek délelőtt az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián a Budapest Honvéd-MFA együttesét fogadták. A találkozónak a helyezéseket illetően nem volt tétje, ellenfelünk a második helyen zárja a szezont, míg a mieink a harmadik helyen fejezik be azt. Ennek ellenére nagy presztízscsatát hozott a találkozó, mivel kedden, a Bozsik stadionban rendezett „odavágón”, balszerencsés körülmények között, az utolsó percben kapott góllal szenvedtünk vereséget, így volt miért törleszteni. Ennek megfelelően indult az összecsapás, rögtön az elején, a 7. percben Tóth Milán révén szereztünk vezetést, az állás szünetig már nem változott. A második félidő elején ismét kiváló centerünk volt eredményes, amikor ebben a játékrészben ismét a 7. percben talált be. Tizenkilenc éveseink így magabiztos, kétgólos győzelemmel és bronzéremmel zárták a szezont. Gratulálunk!

MTK Budapest U19 – Budapest Honvéd-MFA 2-0 (1-0).

MTK Budapest U19: Bese – Nagy M., Szalai, Nagy Zs., Szerencsi – Bayer, Hinora, Takács R. – Szabó D., Tóth M., Lassú.

Cseréink: Lamperth, Pancsuska, Lustyik, Tóth-Ilkó.

Gólszerzőink: Tóth M. (2).

A tizenhét és a tizenhat évesek is a korosztályos bajnokságuk felsőházának korábbról elhalasztott tizenkettedik fordulójával zárták az idényt.

Az MTK Budapest U17-es csapata az elmúlt hétvégén Agárdon, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián fogadta a zalaiakat. Mivel fölényes győzelemmel zártak, így srácaink korosztályos bajnokcsapatként utazhattak el Zalaegerszegre. Együttesünk célja nem is lehetett más, mint feltenni a koronát az egész éves teljesítményre, és három ponttal a zsákban hazatérni, ami jobban sikerült, mint arra számítottunk. Már az első félidőben eldöntötték az összecsapást, Kisari egyszer, míg Adorján kétszer volt eredményes, így háromgólos vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészt sem lazsálták el fiataljaink, ekkor mindkét találatuk Kisari nevéhez fűződik. Igy teljesen megérdemelt, fölényes, ötgólos sikerrel koronázta meg idei felejthetetlen teljesítményét bajnokcsapatunk.    

ZTE Akadémia – MTK Budapest 0-5 (0-3).

MTK Budapest U17: Papp – Szekeres, Szabó Zs., Adorján, Berdó – Dencinger, Palincsár, Bolla – Kisari, Schafer, Kugli.

Cseréink: Ritzl, Bacsó, Lustyik.

Gólszerzőink: Kisari (3), Adorján (2).

Az MTK Budapest U16-os csapatára izgalmas szombat várt. Tizenhat éveseink az elmúlt hétvégén Agárdon fogadták a debrecenieket. A háromgólos győzelem annyit jelentett, hogy amennyiben sikerrel zárul a debreceni kirándulás, akkor bajnokcsapatként térhetnek haza cívisvárosból, döntetlen esetén még számolgatnunk kellett volna.  Erre nem került sor, mert hamar eldöntötték a mérkőzést. Szoboszlai révén már félidőben kétgólos előnyben voltunk, de a gólcsap csak a második játékrészben nyílt meg igazán. Ekkor Szoboszlai kétszer, Tóth szintén kétszer, Gréczi egyszer volt eredményes, sőt még ellenfelünk is betalált, igaz saját kapujába. Ezzel a kiütéses, nyolcgólos sikerrel ünnepeltek tizenhat éveseink, és – a teljes szezont figyelembe véve – megérdemelten került játékosaink nyakába a legfényesebb érem. Gratulálunk!

DVSC-DLA – MTK Budapest U16 0-8 (0-2).

MTK Budapest U16: Mityók – Balogh, Nemes, Jámbor, Molnár D. – Mezei, Gréczi, Papp – Tóth Z., Szoboszlai, Horváth O.

Cseréink: Kapronczai, Sághy, Fodor, Horváth K., Torvund. 

Gólszerzőink: Szoboszlai (4), Tóth Z. (2), Gréczi, Bárány (öngól).

Szép volt srácok, mindhárom csapatunknak szívből gratulálunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!