Atlétika
Szabó Beatrix

Újra a pályán

Publikálva: 2016.01.22 Frissítve: 2016.01.22 Labdarúgás

Hosszú sérülés után tért vissza társai közé. Bemutatjuk Magyar Bencét.

– Márciusban leszel húszéves, az NB III-as csapatunk tagja vagy, de sokáig, súlyos bokasérülésed miatt nem láthattunk a pályán. Hogy indult a futballkarriered?

– Apukám a Monor NB III-as csapatában védett, kicsi voltam, amikor már engem is elkezdett érdekelni a foci – kezdte a múltidézést Magyar Bence. Kézenfekvő volt, hogy a Monorban kezdek, szüleim levittek, megnéztek az edzők, láttak bennem fantáziát, ezután hét évet itt játszottam. 2008-ban megkerestek az Airnergy gárdájából, átigazoltam, és négy évig ott rúgtam a bőrt, Kerekes Barna bá’ volt az edzőm, neki sokat köszönhetek, erősen felépített. A csapat feloszlott, ezért átkerültünk a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémiára, de a Fradiban nem éreztem jól magam, így fél év múlva már az MTK Budapestben fociztam.

– A kék-fehéreknél három és fél éve vagy, hol kezdtél?

– 2012-ben egyből Agárdra, a Sándor Károly Akadémiára kerültem, ahol három évet töltöttem, tavaly jöttem Pesten, azóta második csapatunk keretéhez tartozom.

– Balhátvéd pozícióban focizol, de hol szerepeltettek még edzőid?

– Bal oldali támadóként kezdtem, sokáig ott játszottam, majd egy sorral hátrébb kerültem, balközépbe, de amikor a kék-fehérekhez igazoltam, meglátták bennem a védőt, és kikötöttem hátul. Ballábas vagyok, mindig is ezen az oldalon fociztam, de azért jobbal is belerúgok a labdába.

– Hosszú sérülés után végre felépültél, és visszakerültél második csapatunkba, mit vársz a tavasztól?

– Bokaszalag-szakadásom volt, de ez a probláma már hosszabb időre visszanyúlik. Mindig aláfordult, nem lehetett a műtétet halasztani, nem tudtam már tovább játszani, nagyon instabil volt a jobb bokám. A beavatkozás után több mint fél évet kellett kihagynom, mostanra épültem fel. Egyelőre csereként számít rám a Mester, de szeretnék minél több lehetőséget kapni, és jól teljesíteni. Tavasszal az első ötben kell lennünk, jó a csapatszellem, egyénileg is képzettek vagyunk, jobban össze kell állni, és nem lesz gond.

– Nyáron változott a szakmai stáb. Mit jelentett ez számotokra?

– Az erőnléti edzések tekintetében komoly változás történt. Most még csak az alapozás közepén járunk, folyamatosan lendülünk bele, de a bajnoki rajtra meglesz a megfelelő kondi ahhoz, hogy jól szerepeljünk.

– Évekkel ezelőtt szerepeltél a korosztályos válogatottban. Mi történt azóta?

– Nem tegnap volt – sóhajt nagyot. Az U14-es korosztályig még folyamatosan ott voltam, de utána a szakaszos sérüléseim miatt már kiestem a keretből, érthető módon nem számítottak rám.

– Idén az NB III-as csapatban kell megszilárdítanod a helyed, de milyen jövőben gondolkodsz?

– Nyárig a második csapatban kell jól teljesítenem. A következő szezonban szeretnék minél többször felkerülni az első csapat edzéseire, hogy bebizonyíthassam, mit tudok. Ha pár percet kaphatnék meccsen is, mindent megtennék, hogy ott ragadjak.

– Beszéljünk arról, ami nem futball! Mit tudhatunk a civil Magyar Bencéről?

– Monori vagyok, ott is élek szüleimmel. Bátyám, Magyar Gergő, Újpesten, nagypályán focizott, de porcsérülés miatt abbahagyta, most futsallozik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!