Taekwondo
Salim Sharif

Újra a fináléban! (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.10.27 Frissítve: 2018.10.27 Tenisz

Timi ismét bejutott a WTA Finals döntőjébe.

WTA Finals 2018, páros, elődöntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai, 6.) 6:7 (5-7), 6:3, 10-8

Roppant nehéz elődöntő várt Timire és Kristina Mladenovicra, hiszen a háló túloldalán a mezőny egyik legjobb és legkeményebb kettőse állt. Ráadásul a két duó legutóbbi meccse egészen elképesztő csatát, de sajnos ausztrál-amerikai diadalt hozott a US Open döntőjében.

Ezúttal is rendkívül szorosan alakult a nyitófelvonás. A 47 perces első játszma kezdetén Barty és Vandeweghe brékelt 30-ra, de utána csak egy labdamenetet nyert adogatóként. A folytatásban egyik páros sem jutott bréklabdához, így jöhetett a tie-break.

A rövidítésben végig Barty és Vandeweghe vezetett, a harmadik minibrék, 5:4 után már döntőnek bizonyult.

A 38 perces második felvonás aztán fordulatot hozott. Timi és Kiki Mladenovic egyre pontosabban játszott, 2:1 után nagy csatában, brékelt 40-re. Az előny a hetedik játékban eltűnt, de utána újra sikerült elnyerni az ellenfél szerváját. A nullára elhozott fogadójáték után sem lehetett megnyugodni, Barty és Vandeweghe egy szettlabda hárítása után kétszer is brékesélyhez jutott. Végül Timi és Kiki Mladenovic le tudta zárni a szettet.

A döntő rövidítés remekül indult, aztán elképesztően izgalmasan alakult. Timi és társa két fogadóponttal 5-1-re elhúzott, de hamarosan már 6-6 volt az állás. Szerencsére az utolsó fogadópontot, 8-8 után a magyar-francia páros nyerte, majd adogatóként lezárta a meccset.

– Nagyon örülök a mai meccsnek, nyilván a US Open döntőjének elvesztése után nehéz összecsapásra számítottunk. Mint mindig, most is tele volt érzelmekkel a találkozó, de külön öröm számomra, hogy kordában tartottuk az érzéseinket és felül tudtunk kerekedni az izgalmakon. Kikivel megint bebizonyítottuk, hogy csapatként vagyunk jók: amikor én picit rosszabbul játszottam, ő húzta a szekeret és ez fordítva is igaz volt. Próbáltunk végig agresszívan, bátran játszani, a döntő rövidítést is ezért nyertük meg. Örülök, hogy tanultunk a US Openen elkövetett hibánkból. Nagyon boldog vagyok, hogy már második éve döntőben vagyok az év végi tornán, ez fantasztikus eredmény és természetesen alig várom – nyilatkozta Timi.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!