Atlétika
Kulunics Vince

Újabb győzelem idegenben (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.08.04 Frissítve: 2018.08.06 Labdarúgás

Második idegenbeli meccsünkön is győztünk, a Puskás Akadémiát is megvertük.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt.

Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 1-2 (0-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 837 néző

Vezette: Farkas Ádám (Kóbor, Szert, Vígh-Tarsonyi, Berke, Nagy Róbert)

Gólszerző: Kiss (56.), illetve Ramos (33.), Torghelle (86.)

Sárga Lap: Diallo (67.), Trajkovszki (90.), illetve Ikenne-King (43.), Gengeliczki (61.), Torghelle (79.)

Piros Lap: Spandler (50.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs Lajos – Heris, Hegedűs János, Spandler, Trajkovszki – Szakály (Osváth, 55.), Balogh – Kiss, Radó (Arabuli, 89.), Latifi (Márkvárt, 46.) – Diallo

Vezetőedző: Benczés Miklós

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin (Katona, 72.) – Vass Patrik, Kanta, Vass Ádám, Bognár (Farkas, 66.), Ramos (Torghelle, 72.) – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az NB I 3. fordulójában a Puskás Akadémia ellen léptünk pályára a Pancho Arénában. Bemutatkozott első tétmérkőzésén csapatunkban George Patrick Ikenne-King, először lépett NB I-es meccsen pályára az MTK-ban Gengeliczki Gergő, Vass Ádám pedig 100. alkalommal játszott a magyar élvonalban.

Az első valamirevaló lehetőségig egészen a 14. percig kellett várni: Bognár ugratta ki remekül Lencsét, aki picit hosszan tolta meg a labdát, így a kapujából jó ütemben kimozduló Hegedüs szögletre tudott menteni.

Egy perccel később Vass Patrik végezhetett el sarokrúgást, laposan Kantához centerezett, akinek a megpattanó lövése a kapufáról kifelé jött.

Az első hazai helyzet a 20. percben következett, amikor Radó 16-ról eleresztett kísérleténél Kicsak hárított óriásit. Ezt követően szöglet után próbálkozhatott a hazaiak tízese, de kiszorított helyzetből, fejjel a kapufát találta el.

Két perccel később káprázatos támadást vezettünk, melynek a végén Szelin lőtt, azonban Hegedüs szépen leért. A 28. percben ukrán hátvédünk az előkészítő szerepét vállalta, remek átadása után Bognár ziccerbe került, de rossz megoldást választott, így elmaradt a gól.

A 33. percben végül megtört a jég: Kanta indította Lencsét, aki a jobb oldalról, laposan centerezett Ramosnak, aki becsúszva juttatta a labdát a Puskás Akadémia kapujába. Brazil támadónk először volt kezdő az idényben, és meg is hálálta a bizalmat. A 40. percben ismét tetszetős passzjáték után Szelin emelt középre, de Hegedüs észnél volt.

Egy perccel a félidő vége előtt Latifi rúghatott szabadot 18-ról, de picivel elrepült a kapunk fölött a labda. A játékrész utolsó percében Ikenne-King kínálta meg szélről Hegedüst, viszont megint hárított a hálóőr, így 1-0-ás előnynél mehettünk a szünetre olyan első félidőt követően, mely során gyakran rendkívül szép játékkal örvendeztette meg együttesünk a Felcsútra utazó MTK szurkolókat.

A térfélcsere után tovább rohamoztunk: Vass Patrik adott be szabadrúgásból, majd Ramos fejelt Hegedüs kezébe. Öt perccel később Kanta fülelte le a hazaiak passzát, majd ugratta ki Lencsét, akit Spandler rántott le ajtó-ablak helyzetben, így piros lapot adott neki Farkas. A megítélt szabadrúgás mögé Kanta állt oda, és remekül tekert el a sorfal felett, de a felsőkapufán csattant a játékszer.

A tíz emberre fogyatkozó Puskás Akadémia meglepetésre megszerezte az egyenlítést az 56. percben: Kiss cselezett befelé a jobb oldalról, és ballal lőtte ki a hosszút.

Tíz perccel később visszaszerezhettük volna a vezetést, amikor Vass Patrik lőhetett jobbról Lencse passza utána, azonban szélsőnk rosszul találta el a labdát. A 80. percig ismét Vass Patrik kísérletezhetett – ezúttal középről –, de Hegedüs eszén nem tudott túljárni.

Szinte végig nyomás alatt tartottuk a kaput a második félidőben, de kevesebb nagy helyzetet tudtunk kialakítani, mint addig, hiába voltunk emberelőnyben. Vass Patriknak is volt egy kapufája, aztán a 86. percben végül sikerült áttörni a hazai védelmet: a csereként pályára lépő Farkas cselezett befelé a bal oldalról, lövése az egyik hátvédről Torghellére, onnan pedig a kapuba pattant.

Két perccel később megint Farkas került helyzetbe, de egy védő mentett. A sarokrúgás után Trajkovszki kezére pattant a labda, jöhetett a tizenegyes. Kanta állt oda ismét, de mellé rúgta a labdát, maradt a 2-1.

Egy perccel később Lencse növelhette volna az előnyt, Hegedüs lábai között el is ment a labda, de a gólvonalról mentettek a Puskás játékosai. Újabb gól már nem született, így végül némi izgalmak után, de begyűjtöttük a három pontot - a helyzetek száma és a játék képe alapján teljesen megérdemelten.

 

Boldog szulinapot, @_bucy_ ! #boldogszülinapot #happybirthday #mtkbudapest

mtklabdarugas (@mtklabdarugas) által megosztott bejegyzés, Aug 4., 2018, időpont: 4:43 (PDT időzóna szerint)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!