Atlétika
Jankovics Dániel

Újabb fontos meccs következik

Publikálva: 2017.04.28 Frissítve: 2017.04.28 Labdarúgás

Győzelem esetén akár két helyet is előreléphetünk.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában az Újpest FC otthonába látogat az MTK Budapest csapata. A lila-fehérek egyre javuló formát mutatnak, és jelenleg a hatodik helyen állnak a bajnokságban. Nebojsa Vignjevics együttese az utóbbi öt meccséből kettőt megnyert, kétszer ikszelt és mindössze egyszer szenvedett vereséget. A hazai mutatójuk kicsit érdekesebb, hiszen 2017-ben még nem nyertek otthon: három döntetlen mellett egy vereséget hoztak össze.

Az ikszekkel a mieink sem állnak hadilábon, hiszen az utolsó három meccsünk döntetlennel végződött. Az előző fordulóban a bajnokság második helyén álló Videoton ellen játszott 1-1-et Tamási Zsolt gárdája, és ha olyan szervezett játékot mutatnak a fiúk, a lila-fehérek ellen akár a három pont is megszerezhető lehet. Szüksége is van a kék-fehéreknek a pontokra, hiszen a tizedik helyen állnak jelenleg, mindössze egy pontra a legveszélyesebb zónától. Jó hír lehet viszont, hogy a tabellán előttünk álló Debrecen és Mezőkövesd is nehéz forduló előtt áll, hiszen előbbi a Videoton, utóbbi pedig a Ferencváros otthonába látogat.

A két együttes 213 alkalommal találkozott eddig az élvonalban, ebből 79 MTK és 81 UTE győzelem született 53 döntetlen mellett. Ősszel kétszer találkoztak: Újpesten 0-0 lett az összecsapás végeredménye, míg az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-et játszottak a csapatok. Akkor a mi oldalunkról Poór volt eredményes.

Tamási Zsolt nem számíthat Gera Dánielre, aki a vállízületi műtéte után megkezdte a rehabilitációt, míg Vogyicska Bálint, combhajlító izmának húzódása miatt marad ki. Borbély Bálint öt sárga lapja miatt marad ki.

A mérkőzésen Vad II. István fújja a sípot, segítői Varga Zsolt, Becséri Gergely, Oláh Gábor, Gyarmati II. Tibor és Horváth Róbert.

A jegyekkel kapcsolatos információk ITT találhatóak.

OTP Bank Liga, 29. forduló
Újpesti FC – MTK Budapest
2017. április 29. 18:00 – Szusza Ferenc Stadion

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!